Ydmykende sesongavslutning

Mateo Kovacic

Allerede før minuttet var spilt, var gjestene fra øst i føringen. I jakten på Europa League utnyttet de Inters svake forsvarsspill to ganger de første ti minuttene. En rundt halvfull stadion som var møtt opp for en siste hilsen til 2012/13-utgaven av La Beneamata ble kanskje ikke sjokkert, men nok en gang skuffet. Juan Jesus reduserte snart forspranget med sitt første mål i blåsvart, men målkongen Antonio Di Natale fornektet seg ikke, og skrudde vakkert inn 3–1 til Udinese før pause.

De vanlige forklaringene denne sesongen går selvsagt på antallet skader og vanskelige arbeidsforhold for den unge nye treneren. Likevel er det en grense for hvor langt ned et Inter kan tillate seg å synke. Da Gabriel Silva og Luis Muriel bekreftet bildet av et mye sterkere Udinese og 2–5 i sekken for sesongens siste hjemmekamp, kan ting tyde på at begeret er fullt både for Inter-tilhengerne og Massimo Moratti. Bannerne på Stadio Giuseppe Meazza gikk mer direkte på ledelsen enn Stramaccioni, og advarte mot at Curva Nord ikke kunne tillate en ny mellomsesong uansett hvilket prosjekt som skulle bygges opp. Det er strenge resultatkrav selv i mellomsesongene i en storklubb, og 9. plass er direkte uakspeptabelt i Inter.

57 innslupne mål er kun overgått av hjelpeløse Pescara, og gir en god pekepinn på hvor skoen trykker. Dette til tross for defensive suksesshistorier som Juan Jesus og Samir Handanovic. Strukturen sitter ikke, og en myriade av ulike formasjoner har heller ikke bidratt til stabilitet og trygghet i verken forsvar eller angrep.

Rodrigo Palacio

Spørsmålet i Italia søndag kveld og mandag morgen er om dette var et steg for langt også for president Moratti. Til tross for uttalt støtte i Stramaccionis retning, og varme ord om prosjektet som bygges med yngre spillere og lavere kostnader, er tålegrensen likevel lav for vår nokså impulsive president. Med Walter Mazzarri som i går bekreftet at han forlater Napoli, er det ihvertfall en ikke usannsynlig kandidat som er ledig på markedet. Trenerspørsmålet får vi tidsnok svar på, men denne sesongen som helhet gir ikke Andrea Stramaccioni de beste kortene på hånd.

Så takk for sesongen, vi følger selvsagt klubben og alt rundt den gjennom sommeren, både her på fcinter.no, på vår Facebook-side og vår Twitter-konto. God sommer og non mollare mai!

Kampfakta

Inter 2-5 Udinese (Pause: 1-3)

Målscorere: Pinzi 1, Domizzi 10, Juan Jesus 12, Di Natale 41, Gabriel Silva 52, Rocchi 63, Muriel 66

Inter: 1 Handanovic; 28 Pasa, 19 Cambiasso, 40 Juan Jesus; 55 Nagatomo, 17 Kuzmanovic (Benassi 78′), 10 Kovacic, 31 Pereira; 11 Alvarez (Palacio 55′), 14 Guarin; 18 Rocchi (Schelotto 69′)

Udinese: 1 Brkic; 17 Benatia (Angella 69′), 5 Danilo, 11 Domizzi; 8 Basta, 37 Pereyra, 3 Allan, 66 Pinzi (Rodriguez 89′), 34 Gabriel Silva; 24 Muriel (Badu 81′), 10 Di Natale

Dommer: Paolo Silvio Mazzoleni

Gule kort: Pereira 28, Juan Jesus 59, Pinzi 80

Bilder: inter.it