Utklasset på Olimpico

Angelo Palombo mot Miralem Pjanic

Inter har mange nøkkelspillere ute, deriblandt Sneijder, Forlán og Guarin. Nysigneringen Angelo Palombo spilte fra start. Midtstopperkjempen Walter Samuel fullførte ikke kampen, og måtte ut etter første omgang. La ikke det bli noen unnskyldning, for vi ble regelrett utspilt på Stadio Olimpico. Kampen startet på verst tenkelige måte. Etter massivt press fra hjemmelaget klarte Romas Juan å score på corner etter 13 minutter, og verre skulle det bli. Inter klarte aldri å svare på Romas tøffe press, noe som førte til at hjemmelaget igjen kunne pirke inn en ball bak Julio Cesar. Håpløst forsvarspill av Maicon gjorde at Borini kom alene med Samuel og Cesar. 20-åringen gjorde ingen feil, og sendte Roma opp i en tomålsledelse fire minutter før pause.

I pausen forsøkte Ranieri å gjøre grep, og byttet ut Giampaolo Pazzini mot Andrea Poli, og en småskadet Walter Samuel mot Ivan Cordoba. Det gjorde tilsynelatende lite med ett skadeskutt Inter-lag. Kun fire minutter ut i andre omgang kom Romas tredje scoring for dagen. Ett smart løp fra Borini gjør at han plutselig står alene med Cesar, og pirker enkelt inn 3-0. Maicon hadde neppe sin beste dag på jobben, og kan sies å være medskyldig i Borinis to mål. Det var også en svak forsvarsjobb som førte til 4-0. Bojan Krkic fikk gå uten særlig mye press utenfor 16-meteren og sendte Roma til himmels med en lavt, men vakkert skudd.

Sesongens verste kamp?

Mange mener dette var Inters verste kamp for sesongen, deriblandt Javier Zanetti:

Jeg mener dette var sesongen verste kamp, selv om Roma spilte bra og fortjente seieren. Det virket som vi ikke var tilstedeværende i kampen. Vi var dårligst i alle aspekter av spillet. Vi må legge kampen bak oss og konsentrere oss, for så dårlig kan vi aldri spille igjen.

Midtbanegeneralen Esteban Cambiasso hadde også noe på hjertet:

Vi har ingen unnskyldninger for å ha spilt så dårlig. Roma var bedre enn oss gjennom hele kampen. Vi har vært heldige og vunnet flere kamper på rad, mens vi andre ganger har spilt bedre, men ikke har fått uttelling. Her ble vi utspilt.