Før kampen: Roma–Inter

Colosseo i Roma

Alle kampene i Serie A denne helgen ble først flyttet til lørdag ettermiddag, og senere til søndag. Laget har reist nedover til Roma etter to avsluttende treningsøkter på Appiano Gentile, og vi håper å få se et Inter-lag som reiser seg fra en solid nedtur etter den fine seiersrekken. Først stanget vi mot Lecces forsvarsmur uten resultater, før Diego Milito gjorde fire mål uten å vinne kampen mot Palermo. Roma på sin side har gått tre kamper uten full pott, og har sogar blitt knust av både Cagliari og Juventus. I likhet med Inter kom dette etter en sterk periode, og de gulrøde puster nå Inter i nakken fra sin sjette plass i Serie A.

Både Ricky Álvarez og Wesley Sneijder har pådratt seg mindre skader, og er ikke med i troppen. Dette gir en meget tynn midtbane i 20-mannstroppen, med bare Palombo, Poli og Cambiasso som utpregede sentrale spillere. Zanetti, Faraoni, Nagatomo og Obi kan alle være alternativer for en kantrolle, de siste spekulasjonene tyder på Zanetti til høyre og Obi til venstre for startdebuterende Angelo Palombo og Esteban Cambiasso. I forsvaret er Walter Samuel tilbake, og vil etter alle solemerker gli inn på laget etter Andrea Ranocchia sjabre forestilling mot Palermo onsdag.

Og om Ranocchia framsto som utrygg onsdag, bleknet det mot Simon Kjærs forestilling på Sardinia i Romas 4–2-tap mot Cagliari. Dansken ble også hardt kritisert av sin egen trener, og Heinze/Juan er den sannsynlige midtstopperduoen for søndag ettermiddag. Ulvene mangler Cassetti og De Rossi med skader, og sendte som kjent også David Pizarro på lån til vår venn i Manchester. Det har variert veldig for Luis Enrique i spanjolens første Serie A-sesong, men laget kan altså få heng på Inter med en seier, og da er både Europa League og til og med Champions League naturlige målsetninger for våren.

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni

Forsvar: 2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 37 Davide Faraoni, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 17 Angelo Palombo, 18 Andrea Poli, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi

Angrep: 7 Giampaolo Pazzini, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate, 30 Luc Castaignos

Sannsynlig lagoppstilling

Med bare fire rene midtbanespillere i troppen blir det et noe traust mannskap romeren Ranieri må sende utpå Olimpico. Angelo Palombo forventes som nevnt å debutere fra start i en retur til det tidligere så velfungerende 4-4-2.

Julio Cesar
Maicon – Lucio – Samuel – Nagatomo
Zanetti – Palombo – Cambiasso – Obi
Pazzini – Milito

Ta gjerne også en titt på forhåndsomtalen hos våre kolleger i Roma Club Norvegia, og gjør deg klar til kamp på csports.no.

Bilde: rickroma78, flickr.com