Målløs fiaskosøndag

Andrea Poli går ned i 16-meteren

For fjerde gang på de siste fem kampene gikk Nerazzurri målløse av banen, og det spøker nå for Claudio Ranieri i trenerstolen. Vitterlig har han kontrakt frem til sommeren, men det må klø i sparkefoten til president Moratti etter de siste ukers ydmykelser. Etter kampen i ettermiddag skal det ha blitt holdt samling i garderoben med spillergruppen, Claudio Ranieri, Marco Branca, Massimo Moratti og direktør Piero Ausilio. Under og etter kampen var det også en rasende Curva Nord som lot seg høre blant de veldig få oppmøtte på Meazza.

4-3-2-1 var dagens system for Nerazzurri, og med en Giampaolo Pazzini som ikke følte seg helt bra var det Diego Milito som fikk sjansen alene på topp. Det ble også skapt en del farligheter i første omgang, men den situasjonen som fikk aller mest fokus var Filippo Porcaris takling på en Andrea Poli i skuddposisjon. Både ball og mann fikk nærkontakt med Porcari, men dommer Russo lot spillet gå til Inter-spillernes store frustrasjon.

Milaneser ble helten

Uten det helt store balltempoet ble det en grei jobb for Novara å forsvare seg, og ti minutter ut i andre omgang kontret de blåhvite inn kampens eneste scoring. Det var en pen avslutning fra den innlånte Milanista Andrea Caracciolo, men ingen kunne tro at det skulle bli kampens eneste mål. Inter hadde hele 30 (!) avslutninger i kampen, med 13 skudd fra Wesley Sneijder alene. Begge deler er sesongrekord, og det sier det meste om den spillemessige dominansen. Likevel var ikke sjansene de aller største, før Wesley satte ballen i tverrligger etter 88 minutter, og innbytter Pazzini fikk et fritt skudd som ble reddet mesterlig på overtid. Ingen flaks å hente for Inter, som har havnet seks poeng bak CL-plass og nå også kan passeres av Roma.

Det var en lykkelig Novara-trener Emiliano Mondonico som møtte pressen etter kampen. Hans gutter har bare tre seire denne sesongen, og to av disse har kommet mot Inter. Hvordan er det mulig? Mondo hadde svaret:

Fotball er ikke så komplisert for meg. Vi møtte et sterkere lag, måtte forsvare oss, var heldige og vant av den grunn. Det skjer av og til! Våre tilhengere har troen på at vi kan redde plassen, og det har vi også. Vi gav en god gammeldags forestilling, med alle tett samlet og satset på kontringer. Vi scoret ett, kastet bort et par andre sjanser og vant til slutt.

En meget skuffet Claudio Ranieri dukket omsider opp for å svare på journalistenes spørsmål, og kommenterte både Poli-situasjonen og den manglende uttellingen:

Som Vujadin Boskov pleide å si, det er straffe når dommeren blåser straffe. Det er mitt svar. […] Vi gjorde alt i dag utenom å score mål, det er frustrerende. Men hvordan kan jeg da kritisere mine spillere for denne kampen?

Nå skal det veldig mye til for at Ranieri sitter lenger enn til slutten av sesongen, for uten mål og poeng er både presidentens og tilhengernes tålmodighet over. Allerede fredag kveld kan Inter reise seg opp i knestående, da Bologna kommer på besøk til Milano.

Kampfakta

Inter 0-1 Novara (Pause:0-0)

Målscorere: Caracciolo 56

Inter: 1 Julio Cesar; 4 Zanetti, 2 Cordoba, 6 Lucio, 26 Chivu (Nagatomo 70); 5 Stankovic, 19 Cambiasso, 18 Poli (Forlan 62); 11 Alvarez (Pazzini 46), 10 Sneijder; 22 Milito

Novara: 1 Ujkani; 4 Lisuzzo, 30 Centurioni, 28 Garcia; 15 Dellafiore (Morganella 14), 17 Porcari (Pesce 46), 23 Radovanovic, 10 Rigoni, 3 Gemiti (Paci 65); 27 Jeda; 29 Caracciolo

Dommer: Carmine Russo

Bilder fra kampen