Svak åpning i Europa

Marko Livaja

Inter startet noe overraskende med trioen Cassano, Coutinho og Livaja (!) på topp, og det var spesielt unggutten Livaja som for alvor fikk vist seg frem på Giuseppe Meazza. Inter var dog sent ute av startblokkene, og Rubin Kazan kom best igang. Nerazzurri brukte tid på å få igang spillet, noe Kazan tok nytte av. Etter 17 minutter ble russerne tildelt et straffespark, etter en hodeløs takling av Jonathan. Straffeeksperten Samir Handanovic er på ballen, men er uheldig og returen går i mål.

Stramaccioni gikk for en offensiv 4-3-3-variant, noe som gjorde at Rubin fikk store rom på Inters banehalvdel. Men Inter slo raskt tilbake. Cassano sender en stikker i retning Cambiasso, som etter en god jobb får lagt ballen inn i feltet. Der finner vi målkåte Marko Livaja. Unggutten er nådeløs, og vinner en tøff hodeduell med to forsvarere. 1–1.

I pausen gjorde Stramaccioni et offensivt grep, da han byttet ut en svak Jonathan for Fredy Guarin. Byttet gav ikke ønsket effekt, og Rubin Kazan fortsatte stormløpet mot Inters mål, noe som førte til en fortjent ledelse midtveis i andre omgang. Nerazzurri kom med en sterk sluttspurt, men slet med å komme igjennom en sterk bakre firer. Men det var før en liten japaner dukket opp. Etter en innleggsbonanza dukket ballen til slutt opp hos Milito, som banker ballen inn i feltet. Der er Yuto Nagatomo. Den lille store mannen slår ballen på hel volley i lengste hjørne. En fantastisk scoring av en forsvarspiller som ikke finner nettet altfor ofte. 2–2, full tid.

Alt i alt en svak forestilling av Nerazzurri. Stramaccioni bommer med taktikken, spesielt på midtbanen. Inter reddes flere ganger av en sterk Samir Handanovic. Et lyspunkt er at forsvaret ser ut til å ha bedret seg. Andrea Ranocchia viser igjen hvilken enorm midtstopper han kan være. Nå venter Siena på søndag. Kan det bli vendepunktet etter en vond hjemmeperiode?

Bli med på avstemningen om Inters beste spiller til høyre på siden.

Bilde: inter.it