Samuel fikset årets første seier

Jubel mot Sassuolo

Mange Inter-supportere gledet seg til å se Hernanes debutere for Inter, men det var til stor glede at forsvarssjefen Walter Samuel endelig var tilbake i startoppstillingen også.

Inter tok med en gang grepet om kampen, og det var ikke vanskelig å se hvilket resultat Sassuolo kom for å sikre. Inter styrte spillet og hadde mye balleinnehav, men det skulle ta litt tid før vi fikk kampens første sjanse.

Den fikk vi etter tjue minutter. Hernanes er presset på kanten av sekstenmeteren, men fikk likevel sendt avgårde et hardt skudd som smalt i stolpen. Tre minutter senere fikk Sassuolo frispark, som ble slått inn i feltet. Der stiger Ariaudo opp og fikk til en brukbar heading, men heading gikk en halv meter over mål.

Neste mulighet kom også til Sassuolo, også denne gangen på frispark. Berardi tok løpefart og skrudde frisparket rundt muren, men vår lange slovak hadde brukbar kontroll og fikk slått frisparket til hjørnespark.

De siste fem minuttene av førsteomgang ble hektiske for Sassuolo. Inter produserte tre store muligheter, og den første fikk Milito. Palacio jaget en pasning i bakrom, og løp fra Bianco. På vei ned mot dødlinjen fikk han lagt pasningen førtifem grader ut til Milito, som fra elleve meter skyter via Cannavaro og rett på Pegolo.

Minuttet senere slår Guarin en perfekt pasning i bakrom mot Palacio, som enkelt lurer offsidefellen. Palacio slår hardt inn i feltet mot en ensom Milito, men innlegget ble for hardt og Milito somlet nok med ballen til at Pegolo fikk rykket ut og avverget situasjonen.

Like etter var det Palacios mulighet til å sende Inter i ledelsen. Guarin kom rundt på høyre siden, men innlegget ble blokkert og gikk i en høy bue bakover i feltet. Pegolo ser sitt snitt til å gå ut å plukke ballen, men han mistet ballen i det avgjørende øyeblikket. Ballen faller ned foran Palacio, som sto med ryggen mot mål, men argentineren var for stresset i avsluttningsøyeblikket til å trille ballen i det tomme målet.

Ingen spissmål

Med det gikk lagene til pause på stillingen 0-0. Inter var det førende laget, men med to formsvake angripere, som uten tvil er blottet for selvtillit blir det vanskelig å skåre.

Inter gikk hardt ut også i andreomgang, og etter tre minutter skårer Inter sitt tredje mål for året. Hjørnesparket fra Hernanes er perfekt slått, og Samuel er råsterk i feltet og stanger inn 1–0.

I det klokken viste femtiseks spilte minutter går Juan hardt, men helt fair, inn i en duell med Berardi. Berardi svarer med å sparke Juan en gang i hodet, og bommet heldigvis på forsøk nummer to. Dagens dommer, Peruzzo, ser dessverre ikke situasjonen, for der skulle Berardi vært utvist og hatt noen kampers karantene.

Palacio jaget og jaget i bakrom, og etter sytti minutter kom han fri fra Bianco. Botta kom stormende inn i Sassuolos sekstenmeter, men Palacio velger å lobbe ballen over til Botta, som ikke for kontroll på den. Bak Botta kom Hernanes stormende, men skuddet ble stoppet av Pegolo.

De siste ti minuttene valgte Mazzarri å senke tempoet, noe som gav Sassuolo en mulighet til å komme inn i kampen igjen. Men dagens forsvar spilte en perfekt kamp, og Sassuolo ble aldri noen stor trussel.

Med det sikret Inter seg sin første seier for 2014. Selv om resultattavlen viser en knepen seier, var Inter nærmere 4 og 5-0 enn Sassuolo utligning. Ikke nok med at Inter tok tre viktige poeng, men spillet var også oppløftende. Nå var motstanderen ikke den motstanderen Inter skal måle seg mot, men det er viktig å komme i gang, slik at spillerne kan opparbeide seg mer selvtillit enn det de innehar i dag.