Nytt tap på Giuseppe Meazza

Slik gikk det ikke, og den verste tapsrekken siden 2004 er et faktum. Det er mye i Inter som kan bli omtalt som katastrofalt om dagen. Spillerne så forvirret ut, og ikke ut som seg selv, foran de få som hadde møtt opp på den mektige bygningen for å forhåpentligvis kunne bli vitne til en seier. En seier fikk de ikke, da det gikk omtrent så galt som det kunne ha gått mot et kynisk og effektivt Bologna-lag. 0–3 stod på måltavla da sinte supportere måtte vende snuten hjem, og den frustrasjonen de hadde bygget opp, fikk alle i og rundt Giuseppe Meazza føle på i går. Kulthelten Marco Di Vaio satte inn to relativt enkle mål, mens tidligere Interspiller Robert Acquafresca fikk sette inn det tredje målet. Om man skal ta med én ekstra matchvinner, må keeper Gillet fremheves. De spektakulære redningene han viste i går drepte all form for håp.

Inters lag mot Bologna

Claudio Ranieri valgte å starte med Lucio og Ranocchia som midtstopperpar, med Maicon og Nagatomo på backene. Foran der var Zanetti og Cambiasso, og en offensiv trio bestående av Faraoni, Sneijder og Forlan bak alenespiss Pazzini. Dermed fikk Intersupporterne se en etterspurt 4-2-3-1-formasjon, men den var ikke like gledelig som håpet. Valg av spillere gjorde det lett å bytte mellom 4-2-3-1, 4-4-1-1 og 4-3-1-2, og man fikk ofte se eksempler på det. Å bytte mellom 4-2-3-1 og 4-4-1-1 er lett, men man fikk sett den siste av de eventuelle formasjonene nokså ofte da Faraoni valgte å legge seg helt bak med Cambiasso og Zanetti.

Ingen gledelig førsteomgang

Den første merkverdige sjansen kom allerede i sjette minutt, da Maicon la et innlegg som søkte etter Pazzini, men sistnevnte fikk ikke en kroppsdel på ballen, og Garics brystet den tilbake til keeper. Etter 18 spilte minutter kom derimot en mye, mye større sjanse. Sneijder la en corner perfekt til rette til en Maicon som stod helt alene etter en tydelig markeringsglipp fra Bolognaforsvaret, men den brasilianske backen mangler avslutningsegenskaper verdig en spiss. En lignende sjanse skulle ikke vente lenge på seg da Sneijder atter en gang fikk svingt inn en bort imot perfekt ball, men Maicons avslutningsegenskaper feilet nok en gang. Etter høyrebackens sjansesløseri, var det Diego Forlans tur. Den skadeskutte mannen fra Uruguay, som Intersupporterne knapt har sett i år, kom seg forbi Portanova og spurtet inn i boksen. Han fikk avfyrt, men Gillets flotte keeperarbeid nektet ballen i å komme lengre.

Etter noen hårrivende bommer, var det Bolognas menn som først skulle få ballen i mål. Di Vaio mottok ballen fra Perez, og førstnevnte holdt hodet kaldt og fintet ut Nagatomo, før han plasserte ballen i nærmeste hjørne. Bare minuttet etter skjedde det som aldri burde, kunne eller skulle ha skjedd: Ranocchia bryster ballen ned da det ser ut som han selv tror han er alene, men bak han luntet Di Vaios og hans goalgetteregenskaper. Han stjeler ballen, og setter ballen lett i mål for å gjøre det 2-0 til gjestene til pause.

God Gillet hindret mål

Selv om vi gikk til pause med et pinlig resultat, ga Ranieri fornyet tillit til de elleve han sendte utpå til kampstart. I de første minuttene i andreomgang, var det Sneijder og Forlan som testet lykken, men ingen av de endte opp med fru Fortuna på sin side. Di Vaio hadde allerede satt inn to mål, men det tredje var ikke langt unna da han skrudde ballen hårfint utenfor den lengste stolpen. Da timen var spilt spilte Nagatomo Forlan fint fri, men sistnevntes avslutning ble for svak og det var ikke overraskende at Gillet atter en gang viste frem en verdensklassesredning som forhindret mål.

Og flere sjanser skulle det bli, da Inter gjorde det de kunne for å presse motstanderlaget. Både Ranocchia, Pazzini og Lucio var veldig nære å score, men Bolognas keeper fikk en finger på alt. Frustrasjonen foran mål var tydelig, noe som forklares med fire mål på de siste fem kampene. Piolis menn var derimot effektive, og fem minutter før slutt kunne Acquafresca legge på til 3-0, noe som satte punktum for en pinlig aften.