Trenersituasjonen i Inter

Claudio Ranieri

Det er mange Interisti som fristes til å klage på Ranieri, men alt er ikke hans skyld. I denne milde katastrofen må mannen fra Roma bare ta en liten del av den enorme kaka, men i fotballens liv og sirkus er det alltid treneren som må betale prisen. Derfor er det ikke rart at alle rundt Inter spør seg følgende: Hva kommer til å skje med trenersituasjonen? Sparker Moratti Ranieri snart eller klarer han å vente til sommeren? Henter han en stor profil som trener, nøyer han seg med Ranieri eller går han for en underdog?

I går meldte blant annet La Gazzetta dello Sport at Moratti forlot stadion i sinne, og vurderer muligheter i denne nødens stund. Han kan ikke bare late som om ingenting skjer. Vår kjære president sa før kampen: «Du må vinne for respekt fra våre fans, og også med overbevisning.»

Med andre ord ville ikke Moratti bare vinne, men han ville også spille god fotball. Et vakkert Inter. Det motsatte av hva vi var vitne til i går. Det er av denne grunn Moratti for tiden vurderer tre muligheter.

Tre muligheter for Moratti

Den første muligheten er å la Claudio Ranieri får fortsette. Per dags dato er det dette som er det mest trolige og mest fornuftige. Blant annet fordi presidenten kjenner den økonomiske viktigheten av å vinne mot Marseille førstkommende onsdag, og det er derfor vanskelig å gjøre et trenerbytte akkurat nå. I korte drag kan man si Massimo Moratti har som intensjon å beholde Ranieri i alle fall frem til etter Marseille-kampen, før han deretter kommer til å gjøre videre evalueringer. Og siden en rasende Moratti er i stand til å gjøre hva som helst, har La Gazzetta dello Sport lagt ut to andre alternativer til på bordet. De er begge allerede i klubben, noe som gjør det rimeligere, enklere og billigere.

Den første er klubblegenden Beppe Baresi. Etter å ha trent juniorlaget og vært assistenttrener siden Mourinho satte sine føtter i Inter for første gang, kan han endelig få denne store muligheten. Han er mannen som kjenner miljøet og som vet hva han skal gjøre i alt rotet.

Det andre alternativet til Ranieri er Luis Figo. Portugiseren er veldig profesjonell, og han har flere ganger innrømmet at han ikke vil si nei om Inter kommer bankende på døra med trenerjobben. Det vil være hans store mulighet til å bevege seg vekk fra kontorpulten og bort til benken, noe som kan være drømmen hans ettersom han har spilt fotball mange år rundt om i Europa.

Mulige trenere i Inter

Hva skjer i sommer?

De tre ovenstående mulighetene er de aktuelle per dags dato. Til sommeren vil forutsetningene være andre og mulighetene til å hente trenere mye bredere, og det er dermed bort i mot umulig å forutse hva Moratti vil gjøre. Men det finnes navn allerede: Pep Guardiola har blitt nevnt ofte, og ryktene forsterket seg selv da Pep stilte i et blåsvart skjerf i kampen mot Bayer Leverkusen, og da han nylig sa at han måtte tenke litt til over om han ville fortsette i Barcelona. Laurent Blanc er et ytterligere og realistisk alternativ. Det samme er Roberto Baggio. Diego Simeone i Atletico Madrid har også blitt nevnt – en trener som er ubeseiret og står med ingen baklengsmål så langt i år i La Liga.

Mulighetene er mange, så også er meningene. Så jeg spør: Hvem vil du se, og hvordan vil du at Moratti løser den turbulente trenersituasjonen i Inter?

Kilde: La Gazzetta dello Sport
Bilder: inter.it