Før kampen: Inter–Bologna

President Moratti ser nok helst også at laget går seirende ut av kampen, blant annet for å forhindre å tangere en lite hyggelig rekord fra 2004. I kveldens kamp mot Bologna må Inter klare seg uten veggen Walter Samuel, som ser ut til å måtte belage seg på en nye fem dager på sidelinjen som følger av muskelproblem. Det er også en kjent sak at nyinnlånte Freddy Guarin fra Porto fortsatt ikke er klar, etter han kom til klubben som en allerede skadet spiller. Diego Milito og Dejan Stankovic deltok ikke i torsdagens trening grunnet sykdom, og selv om Gazzetta dello Sport regnet med de kom tilbake, er de utelatt fra troppen som tar turen til mektige Giuseppe Meazza.

Heller ikke Ricky Alvarez var å se blant den store gjengen på trening. Argentineren har fått tilbakefall på kneskaden sin, og hviles dermed. Det siste sier dog at han vil rekke onsdagens møte mot Marseille. Julio Cesar ble lenge meldt uklar til kampen, men de siste indikasjonene tyder på at vår brasilianske keeper er å se i målet til Inter på fredag kveld.

På den andre siden får vi et kjært gjensyn med Maicon, som kommer tilbake etter at han måtte stå over med suspensjon i forrige ukes katastrofekamp mot bunnskraper Novara. Bolognas menn drar til Milano uten utilgjengelige Simone Loria. Grekeren Panagiotis Kone har vært ute med muskelspenninger, og starter trolig ikke.

Sørgelig statistikk

Sist gang Inter tapte ni kamper på de 23 første kampene i Serie A, var i 1946/47-sesongen. Da sesongen var slutt, kunne vi telle 15 tap, og vi endte til slutt opp på en 10. plass. Heldigvis kan vi trøste med at årets sesongen neppe kommer til å ende slik. Inter, sammen med Genoa, er den klubben som har spilt minst uavgjorte kamper (3), og det bekreftes gjennom at Bologna har samme antall tapte kamper som Inter, men likevel ligger våre kjære menn hele tolv plasser over motstanderlaget.

Til dette oppgjøret står vi med to tap (5-0 i målforskjell), og om vi skulle tape kampen, er det første gang siden 2003/04-sesongen vi taper tre kamper på rad. Noe annet bekymringsverdig er hvordan laget har opptrådt etter at Ranieri prøvde å integrere Sneijder inn igjen i laget. Da vi spilte regelmessig med den solide 4-4-2-formasjonen, slapp vi inn tre mål på åtte kamper fra 10. desember til 22. januar. I de fem kampene etter dette, har vi sluppet inn 12 mål (2.4 mål i gjennomsnitt). Skal vi se på angrepet, er ikke det heller så gledelig lesning. I de 19 kampene Ranieri trente Inter mellom første kamp mot Bologna til overhøvlingen av Parma, scoret vi totalt 31 mål, der 15 forskjellige spillere stod for målene. I de åtte kampene fra Milan-kampen til forrige ukes kamp mot Novara, har vi scoret totalt ni mål, der fire spillere stod for alle målene (Milito scoret seks av de).

Skal vi dra statistikken litt over mot den gode siden igjen, kan det sies at Inter har vunnet fem av de siste seks kampene mot Piolis menn, og det er bare Cesena som har scoret mindre mål enn de. Bologna har ikke tapt i Serie A siden 2-0-tapet mot Roma i desember, og de har spilt uavgjort i sine tre siste bortekamper.

Trolige lagoppstillinger

På torsdagens trening ble det meldt at Ranieri praktiserte en 4-4-1-1-formasjon med Pazzini alene på topp, og Forlan på venstrekant. Dagens Gazzetta kaller det derimot en 4-2-3-1-formasjon. Når man ser på hvilke spillere som blir antatt å spille, kan man kalle det en mellomting av 4-4-1-1 og 4-2-3-1 (Lett å bytte mellom på de to formasjonene):

Inter

J.Cesar
Maicon-Lucio-Ranocchia-Nagatomo
Cambiasso-Zanetti
Faraoni-Sneijder-Forlan
Pazzini

Bologna

Gillet
Raggi-Portanova-Antonsson
Pulzetti-Perez-Mudingayi-Morleo
Taider-Ramirez
Di Vaio

Gazzetta gir 80% sjanse for at J.Cesar starter, mens Castellazzi får 20%. Andre usikre moment er Nagatomo (70%) og Faraoni (60%). De som kan ta over er Chivu og Poli, med henholdsvis 30 og 40 prosent hver for å starte. Tidligere Interspiller, Robert Acquafresca, starter trolig på benken for Bologna.

Bilder: inter.it
Kilder: La Gazzetta dello Sport