Kjærkomment Olimpico-poeng

Ricky Alvarez og Radja Nainggolan

Inters nye partnerskap på topp gav umiddelbar effekt, selv om det ikke ble uttelling i form av mål i første omgang. Palacio og spesielt Icardi viste seg tilliten verdig, og skapte en del farligheter for Roma-forsvaret. Første omgangs største Inter-sjanse sto den store lille Palacio for, da han headet over mål fra kort hold etter å ha blitt stående temmelig alene på syv meter.

Det tidligere noe utilnærmelige Roma så ikke spesielt fryktinngytende ut de første 45 minuttene, men viste at de er farlige når som helst. Ex-Interista Mattia Destro hadde sogar en ball i nettet bak Handanovic, men ble avblåst for offside subsidiært hands på Nainggolan. Ellers var det en forsiktig åpning på kampen, der det var åpenbart at begge lag hadde en forsiktig tilnærming.

Kraftprøve i regnet

Om Mauro Icardi var et friskt pust i første omgang, ble han seende veldig sliten ut utover i andre omgang. Det gikk hardt ut over Inters angrepsspill, og Roma hadde initiativet i mye av andre omgang. Etter en stund ble også Ruben Botta byttet inn for å erstatte Icardi.

Hernanes

Den aller største sjansen sto Roma for i akkurat denne perioden, da Inter var litt på felgen. En nyinnbyttet Pjanic fikk sjansen fra kort hold etter at Nainggolan satte ham opp mesterlig, men Samir Handanovic reddet Inter nok en gang. Selv om romerne absolutt kunne stukket av med seieren i det øyeblikket, var kampen en jevn affære som rettferdig nok endte med ett poeng til hvert av lagene.

Det kan karakteriseres som en opptur for Inter, som holdt nullen borte for første gang siden Udinese i november. Neste utfordring blir Torino neste søndag kl. 15.00, der Alessio Cerci og hans kumpaner fortsatt jager Europa League ikke langt bak Inter. En god start på våren fikk vi heldigvis, og det er endelig mulig å se oppover på tabellen i stedet for nedover.

Kampfakta

Roma 0–0 Inter (Pause: 0–0)

Roma: 26 De Sanctis; 5 Castan, 6 Strootman, 8 Ljajic (Pjanic 55), 16 De Rossi, 17 Benatia, 22 Destro (Bastos 81), 27 Gervinho (Florenzi 89), 35 Torosidis, 44 Nainggolan, 46 Romagnoli

Inter: 1 Handanovic; 35 Rolando, 25 Samuel, 5 Juan Jesus; 2 Jonathan (Zanetti 88), 13 Guarin, 11 Alvarez (Hernanes 65), 19 Cambiasso, 55 Nagatomo; 8 Palacio, 9 Icardi (Botta 88)

Dommer: Mauro Bergonzi, Genova

Gule kort: Samuel 48′

Bilder: inter.it