Før kampen: Roma–Inter

Hernanes

Roma hoppet som kjent ut av startblokkene, og befant seg på toppen av tabellen helt til uavgjort og til slutt et tap borte mot Juventus sprakk den enorme statistikken. Rudi Garcias lag har gjort en meget fin sesong uansett, og det er dessverre kun et makeløst Juventus som holder dem unna toppen. Når Inter kommer på besøk til hovedstaden, er det med en fin opptur i sist bortekamp, og det nivået trengs.

Hjemme står Roma med 10-2-0 i serien, så det er vanskelig å være stor optimist på Inters vegne akkurat i kveld. Likefullt er det minst et sterkt Roma som bør være målestokken for Nerazzurri om man skal kjempe seg opp til de store høyder igjen. Det var i motsatt møte at høstsesongen fikk seg en knekk, med en ruvende Totti i spissen vant Roma 3–0 på Giuseppe Meazza. 37-åringen er ikke med denne gangen, og det er faktisk første gangen siden Javier Zanetti kom til Inter i 1995 at ingen av de to lengendene starter denne kampen.

Icardi fra start

Det gjør neppe heller Hernanes, profeten som har terrorisert Roma i tidligere derbyoppgjør. Tilbake fra skade etter Fiorentina-kampen er brasilianeren kampklar, men ventes å starte på benken denne gangen. Inn fra benken kommer imidlertid en annen publikumsfavoritt, nemlig Mauro Icardi. Med to positive innhopp, er det endelig mulig å få se Inter med to spisser igjen. Rodrigo Palacio blir Mauritos makker i en relativt offensiv utgangsformasjon fra Mazzarri.

Kontringsspillet var nøkkelen til suksess i den forrige bortekampen mot Fiorentina, og spillere som Guarin og Alvarez er nødt til å fyre på alle sylindre både bakover og fremover skal Inter håpe å få noe med seg fra Stadio Olimpico.

Walter Mazzarri

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Samir Handanovic, 30 Juan Pablo Carrizo, 12 Luca Castellazzi

Forsvarere: J2 Jonathan, 4 Javier Zanetti, 5 Juan Jesus, 6 Marco Andreolli, 14 Hugo Campagnaro, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 33 Danilo D’Ambrosio, 35 Rolando, 55 Yuto Nagatomo

Midtbanespillere: 10 Mateo Kovacic, 11 Ricky Alvarez, 13 Fredy Guarin, 17 Zdravko Kuzmanovic, 19 Esteban Cambiasso, 21 Saphir Taider, 88 Hernanes

Angripere: 8 Rodrigo Palacio, 9 Mauro Icardi, 20 Ruben Botta, 22 Diego Milito

Null fravær her, men Hugo Campagnaro er småskadet og er sannsynligvis ikke aktuell for spill.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Rolando – Samuel – Juan Jesus
Jonathan – Guarin – Cambiasso – Alvarez – Nagatomo
Icardi – Palacio

Hele åtte spillere i Inter-troppen er diffidati, og må stå over kampen mot Torino om de skulle få gult kort. Det dreier seg om Alvarez, Jonathan, Juan, Nagatomo, Palacio, Rolando, Samuel og Taider.

De Sanctis
Torosidis – Benatia – Castan – Romagnoli
Pjanic – De Rossi – Strootman
Gervinho – Destro – Ljajic

Noen fravær som vi kan registrere i Roma er Dodò, Balzaretti, Totti og Maicon, en langt fra optimal situasjon for Rudi Garcia. Det er heller ikke den bredeste stallen han disponerer, men elleveren er på alle måter slagkraftig.

Avspark på Stadio Olimpico er lørdag kveld kl. 20.45, og kampen ser du på Canal9.

Bilder: inter.it