Inter i førersetet

Inter Qarabag

Inter og Qarabag møttes i den andre kampen i gruppespillet. Inter vant 0-1 borte mot Dnipro i første gruppespillkamp, mens Qarabag spilte uavgjort mot Saint-Etienne. Målene ble skåret av D’Ambrosio og Icardi, og Inter har nå full pott på de to første kampene, og andre plassen følger med to poeng.

Inter ble regelrett ydmyket av Cagliari i forrige rundes kamp i Serie A, og selv om enkelte spillere var utelatt var det viktig at Inter kom tilbake på vinnersporet.

Fra kampen ble blåst i gang var det overraskende nok Qarabag som hadde initiativet. De klarte å holde ballen i laget og spilte seg til noen småsjanser. Verdt å nevne er Juan Jesus, som spilte en god kamp og hindret mange gode Qarabag-muligheter.

Men Inter tok oppskriftsmessig ledelsen etter et skudd fra D’Ambrosio. Nagatomo kom seg rundt på kanten og fikk lagt inn mot Hernanes. Brassen fikk aldri avsluttet på mål, men etter litt klabb og babb havnet ballen til slutt hos D’Ambrosio som fra femten meter skyter ballen via en motstander og i mål.

Videre ut i kampen hadde både Hernanes og Ranocchia to sjanser. Kapteinen prøvde seg med et volleyforsøk som gikk over mål, mens Hernanes hadde en heading som ble blokkert.

Gjestenes angriper, Reynaldo, var ved flere anledninger nære på å utrette noe, men måtte se seg slått av Juan.

For Qarabag var det nok en gang Reynaldo som skapte farligheter for Inter. Med hurtigheten sin kom han seg forbi Juan på en overgang, men avslutningen gikk like utenfor. Reynaldo hadde ikke mange minutter senere enda en god mulighet, men denne gangen ble skuddet blokkert av Ranocchia og lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-0.

Qarabag valgte å sette Vuqar Nadirov på banen i andre omgang, og bare noen minutter senere var han nære ved å utligne. Heldigvis for Inter nådde han ikke ballen på det gode innlegget.

Icardi, som har slitt med skade den siste to ukene, fikk tillit fra start, men det tok nesten en time før han kom med sitt første bidrag som var et kraftig og tungt langskudd det dessverre ikke ble mål av.

Men fem minutter før slutt fikk Icardi hull på byllen og sikret dermed den viktige 2-0 skåringen som drepte kampen. Et hardt og presist skudd fra kloss hold klarte aldri gjestenes målvakt Sehic å ta.

Inter leder dermed gruppen med seks poeng, hvor Saint-Etienne har to poeng og Dnipro og Qarabag har ett. Inters neste kamp i Europa League er hjemme mot Saint-Etienne torsdag 23. oktober og spilles kl. 21.05.

Men allerede førstkommende søndag spiller Inter en ny viktig kamp i Serie A. Fiorentina, som har slitt i sesonginnledningen, tar i mot Inter kl. 20.45.