Imponerende seier

Mauro Icardi

Utgangspunktet var klart. Vant Parma, kom de til å ta igjen Inter på tabellen. Vant Inter, vil EL-plassen i prakisk være sikret. Kampen vinglet i alle retninger, men det var Inter som skulle trekke det lengste strået.

Kampen startet i et voldsomt tempo. Inter kontret, og Parma kontret på Inters kontringer. Det skulle ikke ta mer enn fem minutter før Walter Samuel fikk det gule, og dermed må stå over mot Napoli i neste runde. Begge lag var gode fremover, og både Handanovic og Parmas Mirante måtte frem med noen skikkelige tigersprang for å holde buret rent.

Det hele toppet se etter en duell mellom Samuel og Parolo, der sistenevnte fikk straffespark etter en tøff duell. Interistaen Antonio Cassano tok straffesparket, men det er gjerne ikke så lett når Handanovic er i den formen han er om dagen. Sloveneren reddet nemlig straffen, noe som faktisk var hans andre strafferedning på to kamper.

Kun sekunder etter var Inter frampå, og kun en enorm redning av Mirante hindret en halvvolley fra Cambiasso i å gå i mål.

Kun sekunder inn i andreomgang ble Palacio nedsablet på vei mot Parmas kasse, og Palotta fikk sitt andre gule. Med 10 mann på banen satte Inter presset, og Rolando scoret på det påfølgende frisparket. En nydelig pasning fra Hernanes heades hardt og kontant opp i nettaket, og stillingen var 1–0.

Rolando

I det 74. minutt fikk også Rolando se det gule, og også han må stå over Napoli-kampen. Videre skjedde det ikke stort frem til det 89. minutt. En skikkelig Guarin-suser går knallhardt ned i lengste hjørne fra 20-meter, og seieren var sikret. En flott triumf for laget, som nå ser ut til å spille i Europa neste sesong.