Icardis triumf

Samir Handanovic

Mye av oppmerksomheten var fra start rettet mot den unge superspissen som flyttet fra Genova i sommer, og velkomsten var slett ikke varm på hans gamle hjemmebane. Hverken Maxi Lopez’ manglende håndtrykk eller publikums vrede lot til å fungere på argentineren, for han var først på scoringslisten før kvarteret var spilt. Det var ingen tvil om hvem som stjal showet i Derby della Wanda.

Men i et sirkus av en første omgang med straffebom fra nemesis Maxi Lopez, filming og påfølgende rødt kort fra Eder, og et vell av sjanser til 10-manns Sampdoria, var det vel så viktig å ha Samir Handanovic mellom stengene. Sloveneren var høyt og lavt, og holdt i Blucerchiati ute av målprotokollen på spektakulært vis. Ledelsen til pause var ikke større enn 1–0, og Sampdoria som hadde relativt lite å spille for, la full innsats i denne affæren.

Et stykke ut i den andre omgangen når Sampdoria hadde rast fra seg, dukket en gammel kjær kjenning opp på hjørnespark. Walter Samuel scorer ikke ofte, men det smaker vel så godt som et spissmål. Lagets feiring med Muren viste også at Inter tok denne kampen på stort alvor. Like etter doblet Icardi sin total for ettermiddagen, han er nå oppe i 8 Serie A-mål med ikke mer enn 8 starter, en flott statistikk for 21-åringen.

Walter Samuel og Hernanes

Til slutt fikk også spisspartner Rodrigo Palacio bidratt med sitt 17. mål for sesongen, og det var grunn til optimisme over et fint spisspar i emning. President Thohir var også begeistret for de to måljegerne i sine uttalelser etter kampen:

Det var en viktig seier. Samir Handanovic kom oss til unnsetning i første omgang, han var strålende. Mauro Icardi og Rodrigo Palacio spilte også meget bra. De er et glimrende angrepspar.

Dette var kanskje den lille dosen av energi som krevdes før en heftig sesongavslutning? Tabellnabo Parma er neste motstander på bortebane, før Napoli, AC Milan, Lazio og nedrykkstruede Chievo Verona er Inters siste motstandere denne sesongen.

Kampfakta

Sampdoria 0–4 Inter (Pause: 0–1)

Mål: Icardi 13, 63, Samuel 60, Palacio 79

Sampdoria: 1 Da Costa; 29 De‎ Silvestri, 8 Mustafi, 28 Gastaldello, 19 Regini; 21 Soriano, 17 Palombo (Lombardo 84), 14 Obiang (Krsticic 58); 12 Sansone (Okaka 67), 7 Maxi Lopez, 23 Eder

Inter: 1 Handanovic; 23 Ranocchia, 25 Samuel, 35 Rolando; 33 D’Ambrosio, 88 Hernanes (Taider 75), 19 Cambiasso, 10 Kovacic (Milito 80), 55 Nagatomo; 9 Icardi (Alvarez 68), 8 Palacio

Dommer: Paolo Valeri, Roma

Gule kort: Icardi 15, Costa 15, Samuel 20, Eder 20, Ranocchia 28, Soriano 39, Regini 65, Gastaldello 73, Krsticic 76

Rødt kort: Eder 20

Bilder: inter.it