Hva er galt med Inter?

Mazzarri mot Atalanta

Inter fikk mye positiv omtale i starten av årets sesong, men det gikk ikke mange runder før problemene startet.

Det skjedde allerede i runde fem, men både den første og tredje runden er verdt å nevne. To avgjort resultater mot Torino og Palermo var ikke det som var forventet av et fremadstormende Inter – et lag mange trodde kunne kjempe seg inn til den glamorøse tredjeplassen som gir Champions League spill.

Inter tok i den femte runden i mot Cagliari på hjemmebane. Albin Ekdal og co cruiset gjennom kampen og vant til slutt hele 4-1. Mange sa at dette var et skremmende resultat, og mange sa at dette bare var en glipp av Inter. En sånn kamp man har en gang i løpet av sesongen.

Det ble snakket om et feilaktig, eller rette sagt strengt, rødt kort. Mazzarri selv sa bare kort “at det kunne vært unngått” og at han ellers ikke ville kommentere det. Det er ingen tvil om at det er tøffere å spille med ti mann enn elleve mann, men selv om Inter fikk Nagatomo utvist er det ikke vits i å gi det røde kortet skylden for det massive tapet.

Pablo Osvaldo utlignet for Inter ti minutter før utvisningen fant sted, og Inter hadde dermed et uavgjortresultat å spille på før utvisningen. Mazzarri tok selv ansvaret for tapet, og sa at Inter burde gått for en annen taktisk løsning. Likevel, det fantes ikke energi i laget og Mazzarri så ikke ut til ha noen klare ideer.

Bare noen dager senere tok Inter i mot Qarabag i Europa League, en kamp som til slutt endte 2-0. Selv om Inter tok en oppskriftsmessig seier, noe som var forventet av alle, var fremføringen og utførelsen av kampen av dårlig kvalitet. Qarabag, som er en liten klubb fra Aserbajdsjan, hadde store muligheter til å skåre både et, to og tre mål den kampen. Og selv om laget ville revansjere det uvirkelige tapet mot Cagliari noen dager før, fikk fansen også denne gangen oppleve et lag uten energi, uten vilje og uten fantasi.

Til helgen igjen reiste Inter til Firenze for å møte Fiorentina, som på det tidspunktet bare hadde puttet ballen i nettet to ganger denne sesongen. Det tok heller ikke mange minuttene før man innså at Fiorentina hadde kontroll på denne kampen. To fantastiske skåringer innen de første tjue minuttene la grunnlaget. Ingen kunne heller gjøre noe med de målene. Men det var likevel mer enn ti minutter mellom de, og Inter så ikke interesserte ut til å komme inn igjen i kampen. Icardi hadde et godt langskudd som snek seg utenfor stolpen, men ikke særlig mer enn det.

Men selv ikke på 2-0 virket Inter interesserte. Hvordan var forberedelsene til den kampen? Det er vanskelig å si, men de kunne blitt gjennomført bedre. Fiorentina har hatt en trøblete start på sesongen, men de har likevel mange spillere av meget bra kvalitet. Dette så ikke Inter ut til å være klar over – med nølende forsvarsspill og som stadig havnet på etterskudd.

Sesongen i fjor bar preg av mange unødvendige uavgjortresultater og allerede nå ligger Inter på 10. plass, ti poeng bak serielederen Juventus.

Allerede forrige sesong var det store spekulasjoner om hvor lenge Mazzarri ville sitte i sjefsstolen i Inter. Men han fikk gang på gang beskjed om at han satt trygt og at han ville få tid. Tid til å innføre sin filosofi og sine ideer. Mange trodde han var klar til å føre Inter lenger opp på tabellen denne sesongen, men slik ser det dessverre ikke ut.

Kvaliteten på Inters tropp er ikke god nok til å kjempe med Roma og Juventus om Scudettoen, men troppen er bedre enn resultatene som kommer. Italienske medier har også spekulert i og navngitt flere navn de tror ville gitt Inter bedre resultater enn dagens sjef gjør.

Selv om resultatene stort sett er det som gjelder, er det også viktig å tenke på inngangen til kampen og utførelsen av den. Inter ser for tiden ikke ut til å ville, de virker lei og umotiverte. Dette er en av jobbene til Mazzarri – å få de motiverte nok til å kjempe og blø for drakten de bærer.

Inter har kuttet enorme lønnskostnader, og Erick Thohir har hele tiden sagt at han vil drive klubben sunt finansielt. Og med det ser det ut som om Mazzarri blir sittende i sjefsstolen, i alle fall ut sesongen.

Walter Mazzarri mot Cagliari

Men selv om Mazzarri kanskje sitter som sjef i Inter ut denne sesongen vil ikke det si at Inter tenker frem i tid. I følge den spanske avisen AS sendte Inter en blank sjekk til den tidligere Inter spilleren Diego Simeone som han selv skal fylle ut. Spanske aviser har spekulert i om han vil ha et nytt europeisk eventyr før han etter hvert drar hjem og blir landslagsjef for Argentina.

Det Diego Simeone har gjort i den spanske hovedstaden er det bare å bøye seg i støvet for. Og hvor sannsynlig det er at han havner på benken i Milano er vanskelig å si, men det er likevel flere kandidater det skrives om. Blant annet er det antatt at skotten David Moyes har fått billetter til helgens kamp mot Napoli, og med seg har han tatt sin bror. Selv har han sagt at han er klar for å trene en ny klubb igjen, og han hadde heller ikke noe i mot å trene utenlands.

En regel som gjelder i Serie A er at en trener ikke kan trene to forskjellige klubber i en og samme sesong. Dette er nok noe Mazzarri er lettet over, for i følge Corriere dello Sport er den godeste Sinisa Mihajlovic sterkt linket til jobben. Det er sikkert kjent nok for dere alle at han nå er sjef i Sampdoria og dermed ikke kan ta over for Mazzarri før om en stund.

Ellers er både Roberto Mancini, Luciano Spalletti og Walter Zenga navn som til stadighet blir linket til jobben. De to førstnevnte krever nok kanskje en for høy lønn når det kommer til hva Erick Thohir er villig til å gi, mens Zenga ikke er i nærheten av å ha erfaringen som kreves for å trene en klubb som Inter. Zenga er kanskje det mest romantiske valget, men mest sannsynlig ikke det klokeste.

Og har det vært trøblete så langt skal det bli spennende å se hvordan det går fremover – med både Kovacic og Medel som ble skadet på landslagoppdrag denne uken. Fra før ble Osvaldo tilbakekalt fra landslagoppdrag på grunn av skade. Palacio har vært skadet og er langt unna toppformen. Icardi er veldig svingende i prestasjonene, men også han har vært småskadet. Nesten helt bakerst står den tidligere Manchester United-kapteinen Vidic som har store problemer med å tilpasse seg den italienske ligaen, men også det å spille i et tremanns-forsvar. De siste påstandene skal være at han har store problemer med det italienske språket.

Kommende søndag kommer Mazzarris gamle lagkamerater til Milano for å spille rundens kveldskamp. Vi kan trygt si at Napoli har, som Inter, åpnet sesongen svakt, men det blir nok likevel en vanskelig og jevn kamp mot de himmelblå.

Hvor mange poeng Inter tar i den kampen er vanskelig å spå, men vi burde absolutt kreve et revansjesugent Interlag som virkelig går i krigen og blør for drakten. Kampene som gjenstår i oktober er hjemme mot Saint-Etienne, borte mot Cesena og hjemme mot Sampdoria.

Status quo? Det får vi se. Men 12 poeng ut oktober er overkommelig, i alle fall 9. Så får vi bare se om Inter er kommet noe lengre med Mazzarri som sjef det siste året.

Bilder: inter.it