Horribel hovedstadskamp

Taider skadet seg i juleferien, og det var ventet at Kovacic ville ta hans plass. Men til stor skuffelse og fortvilelse hos de fleste Inter-supporterne og de nøytrale, var det Kuzmanovic som entret banen da dagens ellever ble presentert. I forsvaret var Campagnaro skadet, mens Zanetti ikke helt er på topp ennå. Ellers stilte Mazzarri med samme menn som startet derbyet i forkant av ferien.

Ricky Alvarez

I likhet med kampen mot Milan, var førsteomgang et stort gjesp. Noe annet kan man dog ikke vente seg når man stiller med en enslig spiss, og mannen bak har lite kreativitet og heller ikke har verdens mest følsomme pasningsfot. Da vi passerte 45 spilte minutter, stod Inter med hele null skudd på mål. Lazio stod med to, hvor ingen var videre farlige.

En annen urovekkende statistikk fra førsteomgang var hvilke spillere som hadde flest touch. På topp fire med flest ballberøringer, kunne vi finne Inters tre midtstoppere. Det tyder på et lag uten god offensiv plan og om et lag som hadde kjørt seg fast. Omgangens største høydepunkt var Ricky Alvarez’ frisparkforsøk – et frispark som på vanlige dager ikke en gang kan betegnes som et høydepunkt.

Samme melodi i andre halvdel

Andreomgangen fortsatte i samme stil. En sjansefattig affære med dårlig angrepsspill fra begge leire. Tingenes tilstand ble marginalt bedre da Kovacic ble byttet inn for Kuzmanovic – som ikke overraskende hadde bidratt med veldig lite.

Inters største (og trolig eneste) sjanse stod Nagatomo for. Japaneren fikk til en god heading på Rickys innlegg, men dessverre var det ikke nok presisjon i hodestøtet. Håpet ble heller ikke mindre da våres kjære Diego Milito – som stod med ett mål per halvtime han har spilt i år – ble byttet inn. Argentineren fikk dog ikke nok tid på seg til å endre kampbildet.

Juan Jesus

Selv om spillet var forferdelig, satt man i det minste med en følelse av at Inter hadde ting under kontroll. Men Klose er og blir en måltyv, og da tyskeren fikk til en skikkelig volley fra Candrevas innlegg, var det lite Handanovic kunne gjøre. Spørsmålstegn kan settes ved Ranocchias forsvarsspill.

Gjestene fra Milano presset på etter å ha kommet under, men uten resultat. Lazio stod godt i mot, og Biava i midtforsvaret deres storspilte. Dermed åpner Inter 2014 med å falle til sjetteplass og åtte poeng unna Champions League-spill neste sesong. Dagens Inter-utgave virker å være uten selvtillit, og noe må skje bak portene på Appiano. Kanskje skjer det i januarmercatoen.

Kampfakta

Lazio 1-0 Inter (Pause: 0-0)

Målscorere: Klose 81

Lazio: 1 Berisha; 3 Dias, 8 Hernanes, 11 Klose, 15 Gonzalez (17′ st Onazi), 19 Lulic, 20 Biava, 24 Ledesma, 26 Radu, 29 Konko (15′ Cavanda), 87 Candreva (43′ st Ederson)

Inter: 1 Handanovic; 23 Ranocchia (38′ st Zanetti), 35 Rolando, 5 Juan Jesus; 2 Jonathan, 11 Alvarez, 19 Cambiasso, 17 Kuzmanovic (15′ st Kovacic), 55 Nagatomo; 13 Guarin (30′ st Milito); 8 Palacio

Dommer: Damato


Gule kort: 21 Dias, 36 Guarin, 36 Radu, 39 Alvarez, 87 Ledesma