Før kampen: Lazio–Inter

Det har vært temmelig rolig rundt Nerazzurri i julepausen, mye takket være seieren den siste søndagen før ferien. Selv med en altoverskyggende seier, er det flere poeng opp til Champions League-plassen, og det finnes nok av utfordringer også i 2014.

Samir Handanovic

Mens Walter Mazzarri har fått arbeidsro av sin nye president, har det vært parodiske tilstander under Claudio Lotitos ledelse av ørnene de siste ukene. Trener Vladimir Petković satt med kontrakt til sommeren 2014, og det brant allerede under hans føtter med flere svake resultater frem mot jul. Da han så erklærte at han skulle trene Sveits sitt landslag fra sommeren av, prøvde president Lotito seg på en oppsigelse uten kompensasjon, da kontrakten i hans øyne var brutt av Petković selv. Lotito hentet så tilbake Edy Reja, som tidligere ledet laget. Det førte til en situasjon der Petković fortsatt hevdet å være offisielt Lazio-trener, og ikke aksepterte oppsigelsen.

Enden på visa er fortsatt et stykke unna, da Lazio nå har erklært at Petković er sagt opp grunnet kontraktsbrudd, mens advokatene til sistnevnte vil ta saken videre for å få utbetalt de resterende kronene fra hans kontrakt. Det ryktes at Lazio tilbudte 100 000 euro i et forhandlingsutspill, mens Petković sitt krav skal være nærmere 600 000 euro.

– Ingen fordel for Inter

Fotball skal det uansett spilles, og Edy Reja leder et lag som har lagt seg ukomfortabelt på nedre halvdel av tabellen. Det er dog ikke lengre enn drøye syv måneder siden de ble kronet som Coppa Italia-mestere, og gjennom flere sesonger har de lyseblå vist et tidvis veldig godt nivå. Walter Mazzarri gjorde på sin pressekonferanse sitt for å bygge ned eventuelle forventninger om enkelt spill:

Jeg tror ikke at trenerbyttet deres er en fordel for oss. Lazio slet i sin forrige kamp mot Verona, og spilte ikke opp mot sitt beste. Med Reja på plass, og hans kunnskap om spillerne, kan det snu […] Det er også et problem at vi ikke vet hva de kommer til å gjøre rent taktisk.

Selv om det har blitt en god andel skuffende resultater, har bare Inter tapt én av de siste 10 kampene i Serie A. Om det er et godt omen, kan det legges til at på Stadio Olimpico mot Lazio har det bare blitt tre seire siden 1997.

Yuto Nagatomo

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Samir Handanovic, 30 Juan Pablo Carrizo, 12 Luca Castellazzi

Forsvar: 2 Jonathan, 4 Javier Zanetti, 5 Juan Jesus, 6 Marco Andreolli, 18 Wallace, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 31 Alvaro Pereira, 35 Rolando, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 10 Mateo Kovacic, 11 Ricky Alvarez, 13 Fredy Guarin, 16 Gaby Mudingayi, 17 Zdravko Kuzmanovic, 19 Esteban Cambiasso

Angrep: 7 Ishak Belfodil, 8 Rodrigo Palacio, 9 Mauro Icardi, 22 Diego Milito

Hugo Campagnaro er Inters eneste suspenderte spiller, mens Chivu og Taïder er ute med skader. Både Yuto Nagatomo og Fredy Guarin er ett gult kort unna suspensjon. Mauro Icardi er med i troppen tross influensa, og blir neppe å se på banen.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Ranocchia – Rolando – Juan Jesus
Jonathan – Alvarez – Cambiasso – Kuzmanovic – Nagatomo
Guarin
Palacio

Midtbanen er som vanlig den hardeste nøtten å knekke i Inters laguttak. Det kan noe overraskende se ut til at Zdravko Kuzmanovic foretrekkes sentralt, foran både Mateo Kovacic og Javier Zanetti. Om det ender slik, gjenstår å se, men ting tyder på at han får fornyet tillit etter et fint innhopp i Derby della Madonnina.

Marchetti
Konko – Biava – Dias – Pereirinha
Gonzalez – Ledesma
Candreva – Hernanes – Lulic
Klose

Radu og Cavanda mangler hos Inters gode venner fra hovedstaden, ellers mønstres det nesten fullt lag i motsetning til de fleste andre kamper denne sesongen.

Kampstart er 18.30 mandag kveld, og du ser oppgjøret på Canal9.

Bilder: inter.it