Forlán nær, Mariga forsvinner

Diego Forlán
Interessant for Inter

Det skal være mulig å hente uruguayaneren Forlán for så lite som 6 millioner euro, og Inters høye overgangsherrer er ifølge en rekke italienske kilder i forhandlinger i skrivende stund. Torsdag kunne Atlético Madrid annonsere at Falcao og Rúben Micael kommer fra Porto for til sammen 45 millioner euro, og med en Diego Forlán som sist sesong presterte godt under pari kan spissen være en grei salgsvare som 32-åring.

Inter og Marco Branca, på sin side, ser på Forlán som en av muligens to spillere som skal erstatte Samuel Eto’o. Med de rette personlige betingelsene kan også lønnsbudsjettet reduseres, og ikke minst kan maksimumslønnen senkes radikalt fra 8 millioner euro (Eto’o) til 4,5 millioner (Sneijder, Milito med flere).

Spillere som Carlos Tevez og Ezequiel Lavezzi skal også være prospekter som Inter ser på, men Forlán er en enklere fisk å få på kroken enn de to førstnevnte. På 134 kamper for den spanske hovedstadens nest beste har Diego Forlán scoret 74 mål, samtidig som han vant Gullballen i VM 2010, der hans Uruguay tok fjerdeplassen.

Mariga til Real Sociedad

Midtbanespilleren McDonald Mariga skal være så godt som klar for den baskiske La Liga-klubben Real Sociedad. Den høyreiste kenyaneren forsvinner på et sesonglangt lån med utkjøpsklausul neste sommer. Lånet skal være verdt 1,5 millioner euro, mens spilleren kan løses ut sommeren 2012 for ytterligere 5 millioner euro. 24-åringen har vært på banen i totalt 34 kamper og har satt inn to scoringer i Inter-drakten.

Kilder: skysports.com, fcinternews.it, football-italia.net
Bilde: George Groutas, Wikimedia Commons