Russisk kjempebud på Eto'o

Samuel Eto'o

En justering av stallen som innebærer minst én stjerne ut har ligget i kortene denne sommeren. De fremste kandidatene har vært Wesley Sneijder og Samuel Eto’o, sammen med Maicons evinnelige Madrid-flørt. Nerazzurri trenger penger, og russerne sies å ha lagt inn et bud på nærmere 30 millioner euro for mannen med 37 scoringer i forrige sesong.

Dobling av lønn

Et av trumfkortene til Anzhi, som eies av milliardæren og dagestaneren Suleyman Kerimov, skal være de gunstige skattebetingelsene for utlendinger i Russland. 13 prosent skatt gjør det mer overkommelig å tilby kameruneren en gullkantet kontrakt, etter sigende skal nettolønnen kunne bli hele 17 millioner euro i året (mot 8 millioner i dag). Eto’o er nå 30 år gammel, og signerer sannsynligvis sin siste kontrakt. Tilbudet fra Anzhi er langt bedre enn hva Inter kan tilby, da Eto’o allerede tjener dobbelt så mye som nestemann på listen, og kostnadskutt i forbindelse med FFP har blitt varslet i lengre tid.

Spilleren blir representert av sin agent Claudio Vigorelli. Sistnevnte uttalte til La Gazzetta dello Sport på tirsdag at Eto’o og Anzhi var på det nærmeste enige, og at det sto på klubbene å bli enige seg imellom. Inter-direktør Ernesto Paolillo skal ha antydet til finanskanalen Bloomberg at salget kom til å gå gjennom, etter at president Moratti hadde beskrevet tilbudet som «interessant, intelligent og fornuftig i forhold til spillerens verdi».

Jakter allerede erstattere

En avgjørelse i overgangssaken er ventet over helgen, og vil sannsynligvis sparke i gang sommerhandelen for alvor, da ihvertfall deler av en eventuell overgangssum vil brukes på en eller flere ersattere. Napolis Ezequiel Lavezzi og Genoas Juraj Kucka er for øyeblikket de heteste kandidatene, og ryktene om Carlos Tevez vil definitivt skyte fart.