Før kampen: Milan – Inter

Gattuso og Milan ble ikke levnet store sjansene da Milan-helten tok over roret i slutten av november, men etter fire måneder er det mange som har bitt i det sure eplet. Den tidligere landslagsspilleren har gjort et imponerende arbeid. Innen storkampen mot Juventus for få dager siden, hadde ikke Milan tapt en Serie A-kamp siden 23. desember. Det blir med andre ord en formidabel oppgave for Spallettis mannskap, som endelig har funnet tilbake til formen de viste i høst.

Det motsatte oppgjøret i oktober endte 3-2 etter hattrick av Mauro Icardi. Da var Inter soleklare favoritter, mens det i dag er vanskelig å skille de to lagene. Til tross for Milans solide poengfangst de siste månedene, vil et tap i tap gjøre det nærmest umulig for dem å få Champions League-spill til neste sesong. Skulle de dog ta seieren, vil de bare være fem poeng bak Inter på fjerdeplass.
Inter befinner seg for tiden på en fjerdeplass, ett poeng foran Lazio og to poeng bak Roma – som begge har én kamp mer spilt. Med seier i dag vil man med andre ord klatre opp til en tredjeplass. Ettersom kampen har stor betydning for hvem som til slutt får delta i Champions League neste sesong, omtales dette av flere som det viktigste byderbyet siden 2012 – da Milan spilte om seriegull.
Suspenderte Biglia og skadde Conti er ikke med for Milan i dag. Det betyr at Montolivo etter alle solemerker å dømme får tillit fra start.
Inter har ingen skader og ingen suspensjoner, og med mindre Spalletti overrasker, kommer de samme elleve som har knust Sampdoria og Chievo til å starte i dag.
Inter og Milan har møttes 167 ganger tidligere i Serie A. Inter har vunnet 62 av dem, Milan har vunnet 51 av dem, mens det 54 ganger har endt med uavgjort.

Kamptropp

Målvakt: 1 Handanovic, 27 Padelli, 46 Berni;
Forsvar: 2 Lisandro, 7 Cancelo, 13 Ranocchia, 21 Santon, 25 Miranda 29 Dalbert, 33 D’Ambrosio, 37 Skriniar
Midtbane: 5 Gagliardini, 8 Rafinha, 11 Vecino, 20 Borja Valero, 77 Brozovic
Angrep: 9 Icardi, 17 Karamoh, 23 Eder, 44 Perisic, 87 Candreva, 99 Pinamonti.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Cancelo – Skriniar – Miranda – D’Ambrosio
Vecino – Gagliardini
Karamoh – Candreva – Perisic
Icardi
Donnarumma
Calabria – Bonucci – Romagnoli – R. Rodriguez
Kessie – Montolivo – Bonaventura
Suso – Cutrone – Calhanoglu
Kampen starter 18:30, og sendes på Viasport 2 og viaplay.no. Viasat kjører sending på Viasport 2 fra 18:00 med Daniel Høglund, Rune Bratseth og Petter Veland i studio.
Kilde og bilde: inter.it