Før kampen: Inter–Tottenham

Onsdag klokken 20.45 er det klart for et meget spennende oppgjør i Champions League gruppe A på Giuseppe Meazza, mellom Inter og Tottenham.

Inter og Tottenham har ikke hatt for vane å møtes tidligere, og sist gang lagene møttes var i en treningskamp før sesongen 2006/07. Både Inter og Tottenham har plukket fire poeng på sine to Champions League-matcher, og dette er dermed en viktig kamp med tanke på hvem som til slutt vil gå av med gruppeseieren. I hjemlig serie har Inter hatt en litt bedre sesongstart, med sin tredjeplass, mot Tottenham, som ligger like bak toppen i Premier League, med sin femteplass.
Tottenham stiller ikke på Meazza med fullt lag. Både Ledley King og Michael Dawson er ute med skade, men Spurs har likevel gode backup i Gallas og Bassong. På midten er Rafael van der Vaart ute med suspensjon, på grunn av det røde kortet han pådro seg mot Twente. På topp er også klassespissen Defoe ute med skade.
Spilleren Inter virkelig må se opp for på onsdag, er Gareth Bale, som har vært i sin livs form i sesongstarten. Han har herjet med omtrent hver eneste høyreback han har møtt i år, og det vil være svært interessant å se hvordan han klarer seg mot verdens beste høyreback i Maicon. Ellers er Luca Modric også en spiller det er verdt å se opp for. Modric har dog ikke vært i toppslag i den siste tiden, men spilleren har en tendens til å heve seg i viktige kamper. Huddlestone, Crouch og Gomes vil også være viktige spillere for London-laget når de stiller til dyst på Giuseppe Meazza.
Inter kan heller ikke si at de har skadefri tropp, men det står litt bedre til med Milano-laget. Det er vanskelig å spå hvem Benitez vil sette sin tillit til fra start, fordi det er flere spillere som akkurat har kommet tilbake fra skade. Milito er utelatt fra troppen på grunn av skade, det samme gjelder Mariga. Esteban Cambiasso er tilbake i troppen etter et lite skadeavbrekk, men det er usikkert om argentineren er klar til å starte kampen. Situasjonen er lik for Goran Pandev, som også returnerer til troppen etter et skadeavbrekk.
For Inter sin del, er spilleren som virkelig har imponert i sesongstarten helt klart Samuel Eto’o. Kameruneren har vært i verdensklasseform, og har med sine ti mål scoret på bestilling. Wesley Sneijder og Maicon er selvfølgelig andre spillere som Tottenham må passe ekstra godt på. Forsvaret virker veldig solid, og laget har ikke sluppet inn mål siden tapet på Stadio Olimpico.
Inters tropp:
Julio Cesar, Luca Castellazzi, Paolo Orlandoni – Ivan Cordoba, Javier Zanetti, Lucio, Maicon, Marco Materazzi, Walter Samuel, Cristian Chivu, Davide Santon – Dejan Stankovic, Thiago Motta, Wesley Sneijder, Sulley Muntari, Esteban Cambiasso, Joel Obi, Coutinho – Samuel Eto’o, Goran Pandev, Ludovic Biabiany.
Bilde: inter.it