Eto'o matchvinner på Stadio Sant'Elia

Samuel Eto'o

Det var en skadeskutt Inter-tropp som tok turen til Stadio Sant’Elia i jakten på tre poeng. De regjerende mestrene fra Milano måtte klare seg uten nøkkelspillere som Diego Milito, Esteban Cambiasso, Ivan Cordoba, Goran Pandev og MacDonald Mariga. Ingen enkel oppgave tatt i betraktning at vanligvis hjemmesterke Cagliari var ubeseiret i sin egen stue før møtet med Inter. På den positive siden var kaptein Javier Zanetti, Walter Samuel og Thiago Motta tilbake i troppen etter sine respektive skader.

Samuel Eto’o i sentrum

Inters formspiller nummer én i Samuel Eto’o skulle raskt komme i sentrum på godt og vondt. Kun fire minutter etter at formiddagens dommer Paolo Tagliavento satte igang kampen, ble Eto’o offer for rasistiske tilrop fra deler av hjemmefansen. Pipeblåseren tok ballen i fanget og videreformidlet en streng beskjed om at tilropene fortsatte ville kampen bli avbrutt på sekundet. Det tok drøye tre minutter før kampen ble satt igang igjen.

Kampen i seg selv utviklet seg til å få tendenser av en rolig treningsdag hvor hverken Cagliari eller Inter fikk satt sitt preg på oppgjøret. Kun et par skudd fra distanse signert gjestene var beholdningen i godt over en halvtime på Sant’Elia. Begge lag så ut til å slite med varmen i formiddagstimene.

Kampens første store sjanse sto vertene for da høyreback Francesco Pisano gjenvant ballen fra Coutinho, slo et høyt innlegg mot Radja Nainggolan, hvorpå ballen ble lagt til rette for trequartista Andrea Cossu som skøyt en drøy meter utenfor stengene til Inter-keeper Julio Cesar.

Inter og Samuel Eto’o svarte raskt på vertenes mulighet da Wesley Sneijder på akrobatisk vis fant Eto’o i mellomrommet foran sekstenmeteren. Kameruneren dro lekkert bort midtstopper Davide Astori med en god, gammeldags skuddfinte og banket lærkula i nettet bak keeper Michael Agazzi. 1-0 til gjestene, og for et svar på tiltale til de rasistiske tilropene mot mannen som scoret sitt 12. mål for sesongen.

Inter kom nå mer på hugget og var nære ved å doble ledelsen da stortalentet Coutinho plukket opp en dårlig klarering i vertenes sekstenmeteren og brant til en drøy meter over mål. Mer skjedde det ikke før pausesignalet og Inter kunne dermed ta med seg en 1-0-ledelse inn i garderoben.

Enorm dobbelsjanse

Alle de tjueto spillerne som fullførte første omgang entret også gressmatta for de siste 45 minuttene. Venstreback Cristian Chivu sto for omgangens første halvsjanse da han upresset førte ballen oppover banen og fyrte løs fra distanse. Intet problem for Agazzi som bare kunne kontrollere at skuddet til rumeneren duppet for sent til at Cagliari-keeperen kunne blitt satt på prøve.

Verre skulle det bli for Julio Cesar da Cagliari rullet opp en fint angrep fem minutter ut i omgang nummer to. Nenè, den ene halvparten av spissduoen til Rossoblu, løp seg fri fra Lucio og Chivu med ballen og beina i sekstenmeteren og avsluttet rett på Julio Cesar. Den brasilianske landslagskeeperen kunne ikke gjøre annet enn å blokkere skuddet, hvorpå ballen falt ned til Nenès spissmakker Alessandro Matri. Inters tilreisende supportere kunne ikke gjøre annet enn å lukke øynene da det som virket som en sikker tap-in ble mesterlig reddet av Nerazzurris sisteskanse!

Like raskt som Cagliari spilte seg fram til sin enorme dobbelsjanse roet kampen seg betraktelig ned. Det skulle gå godt over en time spilt på Sant’Elia før neste mulighet kom. Den var signert hodet til Dejan Stankovic. Og den var stor. Wesley Sneijder slo inn et hardt, utover skrudd hjørnespark som serberen møtte i stor fart og headet ballen en halvmeter over mål til stor lettelse for hjemmepublikummet.

Uflaksen fortsatte for vertene

70 minutter ut i kampen fikk Inters kompromissløse midtbanemann Thiago Motta sine etterlengtede minutter med Serie A-fotball i 2010/2011-sesongen, da han ble byttet inn for en krampetatt Jonathan Biabiany.

Kvarteret før full tid var hjemmelaget igjen på farten på Inters venstreside. Innbytter Andrea Lazzaris innlegg gikk via hodet, eller hjelmen om du vil, til Chivu og traff tverrliggeren før ballen datt ned i beina på kapteinen Daniele Conti som ikke fikk et reint treff på ballen, hvilket førte til at Julio Cesar kunne kaste seg over ballen og kontrollere.

Det var betydning det siste som skjedde i formiddagstimene på Sardinia. Inter brøt dermed Cagliaris rekke med ubeseirede kamper på Stadio Sant’Elia og er nå á poeng med byrival AC Milan på toppen av tabellen før Lazios oppgjør mot Bari senere i kveld. Neste oppgave for Rafael Benitez’ menn er oppgjøret mot Tottenham i Champions League, onsdag kveld på Giuseppe Meazza.

Cagliari: 1 Agazzi; 14 Pisano, 13 Astori, 21 Canini, 31 Agostini; 8 Biondini (10 Lazzari 56), 5 Conti, 4 Nainggolan (23 Pinardi 78); 7 Cossu; 32 Matri, 18 Nenè (9 Acquafresca 64)

Ubenyttede reserver: 25 Pelizzoli, 2 Biasi, 3 Ariaudo, 24 Perico

Inter: 1 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 25 Samuel, 26 Chivu; 4 Zanetti, 5 Stankovic; 88 Biabiany (8 Thiago Motta 69), 10 Sneijder (11 Muntari 86), 29 Coutinho (20 Obi 66), 9 Eto’o

Ubenyttede reserver: 12 Castellazzi, 23 Materazzi, 31 Alibec, 39 Santon

Mål: Inter; Eto’o (39)

Gule kort: Cagliari; Nené, Nainggolan, Lazzari. Inter: Lucio

Bilde: inter.it