Seier etter forrykende start- og sluttminutter

Inter startet helt forrykende mot Tottenham, og ledet 3-0 allerede etter 14 minutter. Men Gareth Bale og Tottenham kom tilbake i matchen mot slutten, og kampen som så ut til å være avgjort, ble spennende i sluttminuttene.

Inter møtte Tottenham hjemme på Giuseppe Meazza i den tredje matchen i gruppespillet i Champions League. Sluttresultatet ble til slutt 4-3, men kampen så ut til å være over allerede i starten av matchen. Inter gikk opp i 3-0-ledelse, og Tottenham måtte spille med 10 mann, da Gomes ble utvist allerede etter åtte minutters spill. Men Gareth Bale ville det annerledes, og i andre omgang presterte waliseren å score hattrick. Inter har dermed syv poeng, leder gruppe A med en grei ledelse, og ser ut til å være på vei mot avansement. Twente og Werden Bremen endte uavgjort 1-1, og dermed holder Spurs på andreplassen, med sine fire poeng.
Allerede etter to minutter kom det første målet, og det var vår kjære kaptein Javier Zanetti som ble målscorer. Målet kom etter fine bevegelser i Inter-angrepet, og Eto’o, som ble fint spilt fri av Coutinho, så Zanettis løp på venstresiden, og sendte argentineren gjennom. Zanetti avsluttet med høyrefoten oppe i lengste hjørnet. 1-0.
Og med dette ble Inter-spillerne inspirerte. Etter åtte minutters spill så Sneijder en mulighet for å utnytte Biabianys fart, og sendte unggutten en perfekt ball i bakrommet. Franskmannen løp enkelt fra Assou-Ekotto, men ble felt av Gomez. Dermed straffe til Inter, og Spurs’ sisteskanse fikk se det røde kortet fra dommeren. Carlo Cudicini måtte da tre på seg hanskene, men til liten umiddelbar nytte. Eto’o satte straffen kontant, og 2-0 etter 11 minutter. Tottenham-spillerne så med dette ut til allerede å ha tapt kampen. Inter-spillerne fikk av dette bare enda mer inspirasjon, og spillere som Stankovic, Sneijder og og Eto’o storspilte, mens ungguttene Coutinho og Biabiany glødet.
Og allerede tre minutter senere, fikk det kjempeeffektive Inter-laget uttelling enda en gang. Og dette målet var det man kan kalle et virkelig spillemål. Omtrent 40 trekk ble utøvd av blåtrøyene, før Stankovic spilte vegg med Eto’o, og satte ballen nede i venstre hjørnet. 3-0 allerede etter 14 minutter, og det stoppet ikke der en gang.
Inter fortsatte å male på, men spillet roet seg naturlig nok litt ned. Stankovic hadde en sjanse på corner, med Cudicini reddet den atletiske avslutningen fra serberen. Etter 28 minutter fikk Tottenham sin første sjanse i kampen. Lennon slo en høy ball på bakerste stolpe, der Chrouch befant seg. Men selv ikke banens klart høyeste klarte å komme over den høye ballen, og headingen endte langt over målet til Julio Cesar.
Etter 35 minutter kom Inters fjerde nettsuser, og denne gangen ble Eto’o tomålsscorer. Milano-laget trillet ball som om de skulle spilt håndball. Til slutt nådde ballen Coutinho, som så muligheten til å sette fart. Unggutten spilte så Eto’o gjennom, som var heldig med avslutningen, som gikk via Cudicini og i mål. Før omgangen var ferdig hadde både Maicon og Coutinho sjanser til å putte enda flere mål, men lagene gikk til pause med 4-0. Inter-spillerne fikk ikke overraskende en heidundrende applaus på veien inn i garderoben.
Andre omgang startet med at Stankovic fikk en smell i leggen, og måtte ut med skade. Inn kom Santon, noe som så ut til å gi blåtrøyene forvirring om posisjoner i en overraskende lang stund. Syv minutter inn i omgangen begynte magien fra Gareth Bale. Waliseren tok med seg ballen fra midt på egen halvdel, og løpte i fra alt av Inter-spillere som var i nærheten. Bale avsluttet sitt eget angrep med et hardt skudd i lengste hjørne, og dermed redusering for Tottenham, og et glimt av håp.
Men Inter-spillerne så ikke ut til å bli veldig bekymret over denne kjempeprestasjonen. For i grunn så det kun var Bale som hadde troen på at det gikk an å snu kampen. Rett etter Bales mål, kom Inter opp i angrep igjen, og Santon var svært nære ved å gi Inter tilbake firemålsledelsen. Cudicini fikk dog en hanske på ballen nede ved stolperoten. Det skjedde ellers ikke så mye i denne omgangen før vi nærmet oss slutten. Inter roet det hele ned, og hadde mye ballbesittelse. I blant glimtet Coutinho til, men det manglet på det aller siste fra brasilianeren i denne omgangen. Benitez gjorde etter hvert noen bytter, og Pandev og Cordoba fikk spille de siste minuttene.
Men ingen av disse gjorde seg gjeldende mot slutten, for dette var Gareth Bales omgang. Etter hvert som omgangen nærmet seg slutten, fikk Spurs, med en mann mindre, mer og mer initiativ i kampen. Etter 89 minutter scoret utrolig nok Bale igjen, og dette målet så ut som reprise av førstemålet. Han fikk ballen midt på Inters halvdel, og løp utenfor Zanetti, før han banket ballen, denne gangen også, nede i lengste hjørne.
Og det var ikke nok med det. Bale ville mer. Omtrent rett etter avspark får Spurs tak i ballen, og etter hvert driblet Lennon seg inn i Inters sekstenmeter. Der fant han Bale, som nok en gang banket ballen nede i lengste hjørnet, og dermed hattrick til venstrekanten, som har imponert så mye i år. Heldigvis for Inters del fikk ikke Bale flere sjanser før dommeren blåste av kampen, og Inter kunne puste lettet ut. Det har vært rykter om at Inter er interesserte i Gareth Bale lenge før denne kampen, og etter oppvisningen i kveld er det meget sannsynlig at waliseren topper Rafas ønskeliste.
Inter: 1 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 25 Samuel, 26 Chivu (27 Pandev 61); 4 Zanetti, 5 Stankovic (39 Santon 52); 88 Biabiany (2 Cordoba 75), 10 Sneijder, 29 Coutinho; 9 Eto’o.
Tottenham Hotspur: 1 Gomez; 2 Hutton, 13 Gallas, 19 Bassong, 32 Assu-Ekotto; 7 Lennon, 8 Jenas, 6 Huddlestone (12 Palacios 80), 14 Modric (23 Cudicini 10); 3 Bale; 15 Crouch (10 Keane 67).
Bilde: inter.it