Før kampen: Inter–Roma

Selv om Inter og Roma begge ligger i toppen av Serie A har veien dit vært med to vidt forskjellige måter å spille fotball på. Mens Mancini har lagt stor vekt på den defensive tryggheten, og til tider blitt anklaget for en feig innstilling, har Rudi Garcia og Roma satset på et sterkt og allsidig angrep.
Den innstillingen og taktikken bærer statistikken stort preg av. Roma har scoret mest mål i Serie A, mens Inter har sluppet inn minst. Roma har de mest målrike, Inter de mest målfattige. Likevel skiller det bare to poeng mellom lagene, og med seier i dag vil Inter ta tilbake tabelltoppen.
intervsroma
Hovedstadslaget har vunnet fem kamper på rad, og scoret 17 mål i prosessen. Dermed sier det seg selv at Inters forsvar står foran en formidabel oppgave når de i kveld skal prøve å opprettholde sin fine statistikk. På den positive siden har Garcias menn til vane å slippe inn mål. Bare én gang på ti kamper har de klart å holde nullen – til stor forskjell fra Inters seks kamper med smultring på rett side av resultatsiden.
Mancini har få bekymringer i forkant av kampen når det gjelder skader og suspensjoner. Nemanja Vidic er fortsatt ute, og Felipe Melo må stå over kampen etter sitt røde kort mot Bologna. Roma må klare seg uten Strootman, Keita og Totti, mens De Rossi ikke er 100%.

Kamptropp

Keeper: 1 Handanovic, 30 Carrizo, 46 Berni;
Forsvar: 5 Juan Jesus, 12 Telles, 14 Montoya, 21 Santon, 23 Ranocchia, 24 Murillo, 25 Miranda, 33 D’Ambrosio, 55 Nagatomo;
Midtbane: 7 Kondogbia, 13 Guarin, 17 Medel, 27 Gnoukouri, 77 Brozovic;
Angrep: 8 Palacio, 9 Icardi, 10 Jovetic, 11 Biabiany, 22 Ljajic, 44 Perisic, 97 Manaj.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Santon – Miranda – Murillo – Juan Jesus
Brozovic – Medel – Guarin
Perisic
Icardi – Jovetic
Med Melo ute og Murillo tilbake blir det noen omrokeringer. Trolig benkes Kondogbia, mens Medel tar plassen mellom Guarin og Brozovic. Det er heller ikke utenkelig at Perisic vil bytte på å spille trequartista og kant – alt ettersom hvordan kampen utarter seg. Jovetic ble benket forrige kamp, men får trolig sjansen fra start i dag.
Szczesny
Florenzi – Manolas – Rudiger – Digne
Pjanic – De Rossi – Nainggolan
Salah – Dzeko – Gervinho
Kampen starter 20:45, og vises på Viasat Sport og viaplay.no

Bilder: inter.it