Før kampen: Inter–CFR Cluj

Selv om trekningen ikke var den mest eksotiske, er rumenerne en veldig sterk motstander når vi i kveld skriver 16-delsfinale i Europa League. Transylvanerne kom til EL ved å havne på tredjeplass i sin Champions League-gruppe, med like mange poeng som Galatasaray. En seier på Old Trafford var også en del av høstsesongen for Paulo Sérgios ligaledere. Det blir også et møte med gamle venner for Alvaro Pereira, som startet sin Europa-karriere med ett år i Romania og Cluj.

Inter-trener Andrea Stramaccioni snakket med sedvanlig respekt og høflighet for motstanderen, og understreket på pressekonferansen onsdag hvor viktig denne kampen er:

Man kan bare undervurdere dem om man ikke kjenner dem. Vi skal absolutt ikke gjøre den feilen. Vi har forberedt oss til kampen ved å være nøye med alle detaljer, og går på banen med full konsentrasjon siden de er en veldig farlig motstander. Jeg respekterer Cluj og deres trener, som gjør en veldig god jobb. Nå tenker jeg bare på kampen vi skal spille. Man går til finalen ved å ta ting steg for steg.

Bak frasene finner vi en trener som antagelig innser hvor langt unna en Scudetto er for øyeblikket, og har Europa League som et temmelig viktig delmål i en oppbyggende sesong. Med de sedvanlige skadene på fem mann for øyeblikket, er likevel troppen av en grei kvalitet, og en antatt lagoppstilling inneholder en Guarin tilbake i aksjon og Alvarez som får muligheten etter å ha blitt værende gjennom januarvinduet.

Andrea Stramaccioni og Ricky Alvarez

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Samir Handanovic, 27 Vid Belec, 94 Raffaele Dalle Vedove

Forsvar: 6 Matias Silvestre, 23 Andrea Ranocchia, 31 Alvaro Pereira, 40 Juan Jesus, 42 Jonathan, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 4 Javier Zanetti, 29 Mateo Kovacic, 11 Ricky Alvarez, 14 Fredy Guarin, 19 Esteban Cambiasso, 21 Walter Gargano, 24 Marco Benassi, 28 Simone Pasa

Angrep: 8 Rodrigo Palacio, 22 Diego Milito, 61 Luca Garritano, 99 Antonio Cassano

Sannsynlig lagoppstilling

Handanovic
Zanetti – Ranocchia – Silvestre – Pereira
Guarin – Gargano – Cambiasso
Alvarez – Milito – Cassano

Castellazzi, Chivu, Samuel, Mudingayi og Obi er ute med skader, mens Kuzmanovic og Schelotto ikke finnes på EL-listen. Mateo Kovacic har problemer med en ankel, og vil bli testet før kampstart. Allerede søndag venter Fiorentina, før det er returkamp neste torsdag i forkant av Derby della Madonnina neste søndag.

Kampen sendes dessverre ikke på norsk TV, men sparkes altså i gang på det kuriøse tidspunktet 21.05 torsdag kveld.

Bilde: inter.it