En positiv forestilling

Mange hadde gledet seg til å se vår nye nummer 10, Kovacic, debutere fra start, men det ble med håpet og skuffelsen, da han måtte stå over kampen grunnet forstuet ankel. Heldigvis veiet kampen og spillet opp for den hendelsen. Det var nemlig et friskt og godt Inter som spilte i går. Et lag med karakter og viljestyrke.

Antonio Cassano

Det hele startet bra for Inters del. Med scoring etter allerede to minutter, fikk laget en pangstart. Cassano snabbet en retur fra sin egen corner, og smalt den inn i nærmeste hjørne. Noe klønete keeperspill, men like så en sterk prestasjon fra Cassanos side.

Så var det Rigoni. Den stygge Rigoni som velger å hoppe inn i duell med selveste Javier Zanetti med knottene først. Slikt burde straffes hardere enn et stakkarslig gult kort. Og som om ikke det var nok, velger samme fyr å utligne bare minutter senere. Men Rigoni og Chievos glede ble kortvarig. Ikke mange sjanser til måtte komme før Andrea Ranocchia valgte å knuse alt som heter motstander, og headet ballen kraftfullt bak en sjanseløs Chievo-keeper. Resten av omgangen var det ikke mye å skrive hjem om.

Ingen bytter ble foretatt i pausen, og den eldre garden viste seg fort fram. Javier Zanetti til Esteban Cambiasso til Diego Milito. Deretter mål og 3-1-ledelse. Et mektig syn for oss Inter-frelste. Resten av omgangen ble preget av Inter-dominans og flere store sjanser. Stramaccionis menn lå hele tiden og luktet på nok et mål, men en god Puggioni i Chievo-målet hindret det.

Formasjonsendringen så ut til å bringe mye nytt inn i dette laget. Inter virket mer kompakt, man angrep mer som lag og enkeltspillere stod tydeligere fram. Da tenker jeg spesielt på spillere som Gargano og Kuzmanovic. Gargano har ikke fått det helt til å stemme tidligere i sesongen, men i dag var han fantastisk. Gjorde alt han måtte og mye til. Hadde til og med et frisparkforsøk (!) som endte i stanga. Hvem kan med hånden på hjertet si at de kunne forutse det? Kuzmanovic er også verdt å dra fram i søkelyset. En spiller som ble kjøpt for knappe én million euro, men som ser ut til å tilføre dette laget noe det sårt har manglet. Er en trygghet og strør baller rundt som Thiago Motta gjorde i sine glansdager. Jeg tror Branca fikset oss et røverkjøp her.

Høydepunkter

Kampfakta

Inter 3-1 Chievo Verona (Pause: 2-1)

Målscorere: Cassano 2, Rigoni 21, Ranocchia 26, Milito 50

Inter: 1 Handanovic; 4 Zanetti, 23 Ranocchia, 40 Juan Jesus, 55 Nagatomo; 19 Cambiasso (Stankovic 76), 17 Kuzmanovic (Schelotto 83), 21 Gargano; 8 Palacio, 22 Milito (Alvarez 65), 99 Cassano

Chievo Verona: 1 Puggioni; 7 Seymour (Luciano 70), 3 Andreolli, 2 Dainelli, 51 Acerbi, 13 Jokic; 14 Cofie (Spyropoulos 64), 16 Rigoni, 56 Hetemaj; 43 Paloschi (Pellissier 76), 77 Thereau

Dommer: Marco Guida

Gule kort: Rigoni 18, Ranocchia 28, Stankovic 90+3

Tilskuere: 37,886

Bilde: inter.it