Seier med sterk bismak

En virkelig nedslående start på kampen var et faktum da Diego Milito ble båret av banen etter bare 10 minutter, etter det som så ut til å være en alvorlig kneskade. Prinsen av Milano så aldeles nedbrutt ut, og det er dessverre bare å innstille seg på at han ikke kan spille i Derby della Madonnina om 10 dager. Etter kampen ble skaden bekreftet av Inter-kilder, og Milito blir ute resten av sesongen. Det er på sin plass å trekke frem dette minnet:

Topp innbytter

Kveldens hovedpersoner var de to spissene som byttet roller tidlig i kampen. Rodrigo Palacio satt på benken fra start, men måtte inn da Milito forsvant ut i fortvilelse. Argentiner nummer to gjorde jobben helt perfekt, og satte inn to scoringer på lekkert vis. Den vesle måljegeren har nå 16 mål i alle turneringer, og har vist seg som en god investering tross i en håpløs frisyre. Han var også ambivalent i sine uttalelser etter kampen:

Det var synd å bli byttet inn fordi Diego ble skadet. Det var en viktig seier for oss i kveld, men disse kampene spilles over 180 minutter. Jeg føler meg fortsatt som jeg gjorde da jeg kom til klubben, som en ekstra mann. Vi har mange angripere her, og det er alltid noen som gjør en god jobb.

Ikke alle vil være enig med Rodrigo i vurderingen av Inters angrepsrekke, med Milito ute og Livaja i Bergamo er det nå bare Palacio selv og Rocchi som sammen med Antonio Cassano kan fylle spissrollene. Til alt overmål er Palacio diffidati foran Fiorentina-kampen, og blir suspendert mot Milan om han får gult kort mot de fiolette fra Firenze.

Rodrigo Palacio

Med sylferske Mateo Kovacic på midten fra start vartet Inter i kveld opp med mye flott angrepsspill, og etter en strålende målgivende fra Kovacic til Palacio forlot den unge kroaten banen til stående ovasjoner. Forhåpentligvis tåler han presset som uunngåelig blir plassert på ham, og det store spørsmålet om han fortsetter storspillet er: Bør han starte i derbyet?

Før den tid er imidlertid Fiorentina den neste utfordringen for Inter. En svært viktig bortekamp venter om mindre enn tre døgn, og de gode taktene fra kampene mot Chievo og Cluj må virkelig følges opp for den ultimate inngangen til Derby della Madonnina søndag 24. februar.

Kampfakta

Inter 2–0 CFR Cluj (Pause: 1–0)

Målscorere: Palacio (20, 87)

Inter: 1 Handanovic; 55 Nagatomo, 6 Silvestre, 23 Ranocchia, 31 Pereira; 19 Cambiasso, 29 Kovacic (Jonathan 87), 21 Gargano; 14 Guarin; 22 Milito (Palacio 10), 99 Cassano (Alvarez 74)

CFR Cluj: 1 Felgueiras; 3 Ivo Pinto; 13 Piccolo, 20 Cadu, 45 Camora; 6 Muresan, 23 Godemeche (Maftei 84), 24 Rada, 8 Sepsi; 14 Maah (Hora 78), 30 Rui Pedro (Bjelanovic 84)

Dommer: Michael Koukoulakis (Hellas)

Gule kort: Pereira (32), Maah (67), Silvestre (70), Muresan (82)

Bilder: inter.it