Før kampen: Inter – Bologna

Inter er i gang med sluttspurten av Serie A, og denne kampen vil, i likhet med de seks neste, være avgjørende for hvem som til slutt står igjen med pokalen. Kampen spilles lørdag 3. april på Guiseppe Meazza, med kampstart 15:00. Man kan ikke si at noen av lagene er i toppform, og dette vil være et møte mellom to lag som for øyeblikket sliter med resultatene i Serie A. Inter leder serien med kun ett simpelt poeng ned til Roma på andreplass, mens Bologna ligger på 14., og ser foreløpig ut til å være på trygg grunn, med seks poeng ned til streken. Fortsetter lagets dårlige trend, kan de likevel havne i nedrykksstriden. Mens Bologna har hatt en ukes hvile siden sist kamp, har Inter møtt CSKA Moskva i første kvartfinalekamp i Champions League i midtuken. Der vant de 1-0, og fortsatte dermed sine gode prestasjoner ute i Europa.
I Serie A er dermed Inter så dårlige, at mange har begynt å tvile på om laget skal klare å ta sin femte Scudetto på rad. Mens Inter kun har to seire på de åtte siste kampene, har den største utfordreren, Roma, ikke tapt siden den 10. serierunden. Roma har i denne runden en meget vanskelig bortekamp mot Bari, der de kommer til å slite med å få med seg alle poengene. Tre poeng for Inter i denne kampen kan på den måten gi dem liten luke på utfordrerne. Årets hovedmål for Inter, er Champions League, der vi stadig gjør det godt. Kampen mot CSKA Moskva på onsdag, var også overbevisende, og andreomgangen var helt fantastsk. Det kan dermed se positivt ut foran møtet med Bologna, men faktumet er at Inter har vært to helt forskjellige lag i hjemlig serie og ute i Europa den siste tiden. Laget er derfor nødt til å ta seg sammen, og begynne å plukke poeng igjen. Inter går gjennom et meget hardt kampprogram, men siden hele fire spillere i kampen mot Roma ble suspendert, er det ikke snakk om å spare noen av de andre. Lucio, Maicon, Eto’o og Zanetti er alle suspendert, og dette vil være første gang på 137 kamper i Serie A at Javier Zanetti må se kampen fra tribunen. Den siste kampen vår trofaste kaptein gikk glipp av, var mot Livorno i 2006. Til gjengjeld er det denne gangen tatt med spillere som vi har savnet i den siste tiden. Balotelli har gått ut i media og sagt unnskyld til klubben for sin oppførsel, og er dermed inkludert i troppen. I tillegg er Santon kommet tilbake fra skade, og er også med i troppen.
Bologna er for øyeblikket inne i en dårlig periode. Laget har tapt sine tre siste kamper mot vanskelig motstand, som Palermo og Roma, i tillegg til et nedrykkstruet Siena. Før dette viste laget derimot fin form, ved å slå lag som Genoa og Napoli. Laget har likevel bare fire poeng på de fem siste kampene, og burde være en overkommelig motstander for serielederne. Treneren, Colomba, har fått Bologna til å fungere bra siden han kom til klubben, og ser også ut lede laget til enda en sesong i Serie A. Bologna har nok av gode angripere, og i tillegg til stjernespilleren Di Vaio, har de Zalayeta, Adailton og Gimenez til dispensasjon. Laget trenger definitivt en Di Vaio i form foran de siste avgjørende rundene. De vil også være avhengig av at deres viktige keeper, Viviano, spiller en kjempekamp på lørdag, om laget i det hele tatt skal ha mulighet til poeng.
Inters tropp: Francesco Toldo, Julio Cesar, Paolo Orlandoni – Ivan Cordoba, Marco Materazzi, Walter Samuel, Cristian Chivu, Davide Santon – Dejan Stankovic, Ricardo Quaresma, Thiago Motta, Wesley Sneijder, Sulley Muntari, Rene Krhin, Mariga, Esteban Cambiasso – Diego Milito, Goran Pandev, Mario Balotelli.