Før kampen: Fiorentina – Inter

Lørdags kveld tar Inter turen til Firenze for å møte Fiorentina på Stadio Artemio Franchi. Kampen, som starter klokken 20:45, er en meget viktig kamp for begge lagene. Det ser ut til at begge lagene som møtes på lørdag er i god form, selv om man aldri vet med Inter i Serie A for tiden. Inter må plukke mye poeng mot slutten av sesongen for å holde utfordrerne bak seg, og dette er kanskje den vanskeligste kampen i sluttspurten. Fiorentina har begynt å plukke poeng igjen, etter en elendig periode i februar, og kjemper nå om den viktige sjetteplassen som gir spill i Europa League neste sesong. Dette vil være den første av to kamper på kun tre dager mellom disse lagene på Stadio Artemio Franchi. De møtes også i den andre kvartfinalekampen i Copa Italia i midtuken, der Inter leder 1-0 fra det første møtet. Fiorentina ligger for øyeblikket som nummer åtte i Serie A, fire poeng bak Napoli, som innehar den viktige sjetteplassen. Etter at alle topplagene vant i forrige serierunde, er det status quo i toppen. Inter leder fremdeles Serie A, med ett og tre poeng til forfølgerne Roma og Milan.

Inter er kommet i gang med en meget intensiv periode av sesongen, og spiller nå to kamper i uken. Det er da viktig at spillerne blir brukt riktig, men det kommer ikke til å bli spart noen spillere til denne avgjørende kampen. Laget har hatt noen meget imponerende kamper i det siste, men det gjelder for det meste i Champions League. I Serie A er Inter rett og slett utrolig ustabile. Det ser dog ut som de er på rett vei, og har to seirer på tre kamper i ligaen. Kampen mot Bologna var en overbevisende forestilling, der Motta var den store spilleren, med to mål. Men Motta er ikke med i denne kampen, på grunn av en strekk bak det venstre låret. I tillegg er også Toldo og Santon ute med skade.

Viola er inne i en god periode, og vil dermed være en svært vanskelig motstander for Inter. Sist kamp mot Parma ble klarte Firenze-laget 1-1, med mål fra De Silvestri. I den siste perioden har de også meget sterke resultater, som 1-3 borte mot Napoli og 4-1 hjemme mot Udinese. Det er ingen tvil om at laget er sterke offensivt, med spillere som Gilardino, Mutu og Jovetic. Gilardino har også denne sesongen scoret jevnt og trutt, og har nå bare Di Natale og Milito foran seg på toppscorerlisten med 15 nettsusere. Det er dermed duket for en liten duell innad i kampen mellom de to storscorerne.

Inters tropp: Julio Cesar, Paolo Orlandoni, Vid Belec – Ivan Cordoba, Javier Zanetti, Lucio, Maicon, Marco Materazzi, Walter Samuel, Cristian Chivu – Dejan Stankovic, Ricardo Quaresma, Wesley Sneijder, Sulley Muntari, Mariga, Esteban Cambiasso – Samuel Eto’o, Diego Milito, Goran Pandev, Mario Balotelli, Marko Arnautovic.

Bilde: inter