Før kampen: Derby d'Italia


Mye har endret seg siden Sunings entré i klubben. På det sportslige plan ser ting bedre og bedre ut, mens det finansielle perspektivet har nådd en ny dimensjon. En klubb som tidligere måtte belage seg på salg for å kunne investere, kan nå slåss om spillere flere andre toppklubber ønsker.
I kveld vil Suning bryte en ny barriere. 26. april 1998 ble ikke Inter gitt straffespark mot Juventus i en sesongavgjørende affære. Juventus vant kampen, og dermed serien. Siden har forholdet vært så betent at ingen fra Inters ledelse har overvært Derby d’Italia i Torino. Men i kveld sitter 24-årige Steven Zhang på tribunen – en handling som på mange måter symboliserer en ny æra i klubben.

Tallenes tale

Kveldens batalje er, spiller for spiller, det sterkeste derbyet disse to lagene imellom på mange år. Det gjenspeiler seg også i tallene.
Stefano Pioli ble ansatt tidlig i november. Fra den dagen er det bare Napoli og Milan som har klart å plukke poeng mot Inter i Serie A, og mannskapet har plukket 25 av 30 mulige poeng. For tiden står man med syv strake trepoengere – det er en statistikk ingen andre lag i Europas fem største ligaer kan måle seg med.
Juventus på sin side står bare med to seire på rad, men til gjengjeld er deres hjemmestatistikk nærmest ufattelig. Ikke siden Frosinone kjempet til seg ett poeng 23. september 2015 har noen lag tatt poeng på Juventus Stadium i Serie A. Det er en realitet Inter må forholde seg til, men også en rekke man veldig gjerne vil bryte. Som den gangen i 2012 da Inter stoppet Juventus’ rekke på 49 kamper uten tap.

Fulltallig tropp

Tradisjonen tro de siste månedene har Inter en imponerende frisk stall. For tiden er det ikke én eneste skadet spiller, og ikke én eneste spiller er suspendert. Pioli har valgt å ta med seg samtlige i A-stallen med unntak av noen unggutter og nysigneringen Trent Sainsbury.
Heller ikke Juventus sliter med skader, men må klare seg uten Benatia og Lemina. Inter-kjenningen Hernanes er ryktet vekk og er ikke i troppen Allegri har tatt ut.

Juventus med det historiske overtaket

De to lagene har målt krefter 147 ganger i Serie A. Fasit er 46 seire til Inter, 79 til Juventus og 42 poengdelinger. Til sammen har det blitt scoret 438 mål i Derby d’Italia – 241 av dem fra dagens hjemmelag og 197 fra Inter.
På den positive siden møter Mauro Icardi sin favorittmotstander. På åtte kamper har argentineren puttet syv baller i nettet.

Kamptropp

Keeper: Handanovic, Carrizo, Berni
Forsvar: Andreolli, Ansaldi, Medel, Santon, Murillo, Miranda, D’Ambrosio, Nagatomo
Midtbane: Gagliardini, Joao Mario, Kondogbia, Banega, Brozovic
Angrep: Palacio, Icardi, Biabiany, Eder, Perisic, Candreva, Barbosa, Pinamonti

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Murillo – Medel – Miranda
Candreva – Gagliardini – Kondogbia – D’Ambrosio
Brozovic – Perisic
Icardi
Buffon
Lichsteiner – Bonucci – Chiellini – Alex Sandro
Khedira – Pjanic
Cuadrado – Dybala – Mandzukic
Higuain
Kampen starter 20:45, og sendes på Viasat Sport og viaplay.no.

Kilde og bilde: inter.it