Før kampen: Derby d'Italia

27. april 2019

Med fem kamper igjen av sesongen står sesongens kanskje mest anspente oppgjør på trappene. Det er Inter mot Juventus, det er Lombardia mot Piemonte – det er Derby d’Italia.

Juventus stakk av med ligatittelen forrige helg, og har på så måte ingenting å spille for i kveldens kamp. Med 26 poeng å gå på ned til Inter blir tre poeng bare en dråpe i havet. Likevel er det et derby med et stort historisk sus rundt seg, og er det én ting dagens gjester ikke vil gjøre, så er det å ta lett på kveldens batalje.

Juventus kommer med fire seire og to tap på sine seks siste kamper i Serie A. De to tapene er også de to eneste tapene Torino-laget har lidd denne sesongen. Det vitner om et hegemoni; et hegemoni alle andre enn juventini gjerne ser oppløst. Det er for sent å gjøre noe med i år, men å slå Juventus smaker alltid som markjordbær på strå.

Inter kommer fra tre seire, to uavgjortresultater og ett tap på sine seks siste kamper i Serie A. Tapet kom mot Lazio, mens poengdelingene var mot Atalanta og Roma. Luken ned til Milan og Atalanta på henholdsvis fjerde- og femteplass er på fem poeng, og fokuset resten av sesongen vil være å holde de lagene bak seg.

Allegri må klare seg uten en hel del spillere. Bentancur, Douglas Costa, Dybala, Caceres, Perin, Mandzukic og Khedira er alle ute av diverse grunner. Uheldigvis for Inters del er Chiellini tilbake. Det betyr at Juventus fortsatt vil stille et sterkt lag, men at benken deres er betydelig tynnere enn den bruker å være.

Inter har på sin side ingen skader, sett bort fra Vrsaljko. Brozovic har vært savnet siden Atalanta-kampen, men er nå tilbake og skal være klar fra start. Det vil si at Spalletti kan velge blant de han vil, og slik det ser ut nå, foretrekker italieneren Lautaro fremfor Juventus-dødaren Icardi fra start.
Lautaro, D’Ambrosio, Skriniar, Brozovic, Gagliardini og Politano er ett gult kort unna suspensjon, og må stå over mot Udinese neste runde om de pådrar seg kort i dag.

Når det gjelder kveldens tifo, kommer det gode rykter fra Italia. Det blir sagt at tifoen skal dekke hele stadionet, så får vi se om det stemmer og hvordan det eventuelt utspiller seg.

På plass i Milano er det et tosifret antall nordmenn klare for å bivåne denne herligheten. Vi håper disse får en så god opplevelse som overhodet mulig.

Kamptropp

Målvakt: 1 Handanovic, 27 Padelli, 46 Berni;
Forsvar: 6 De Vrij, 13 Ranocchia, 18 Asamoah, 21 Cedric, 23 Miranda, 29 Dalbert, 33 D’Ambrosio, 37 Skriniar
Midtbane: 5 Gagliardini, 8 Vecino, 14 Nainggolan, 15 Joao Mario, 20 Borja Valero, 77 Brozovic.
Angrep: 9 Icardi, 10 Lautaro, 11 Keita, 16 Politano, 44 Perisic, 87 Candreva.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
D’Ambrosio – De Vrij – Skriniar – Asamoah
Vecino – Brozovic
Politano – Nainggolan – Perisic
Lautaro

Szczesny
Emre Can – Bonucci – Chiellini
Cancelo – Cuadrado – Pjanic – Matuidi – Alex Sandro
Cristiano – Bernardeschi

Kampen starter 20:30, og sendes på Strive med engelsk kommentator.

Kilde og bilde: inter.it

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.