Ett steg nærmere enden

Kampen skulle ikke bli noen festkamp. Inter har et tonn med spillere ute på grunn av skader, noe som hemmet deres spill. I tillegg var Genoa et nedrykkstruet lag, og når de fikk vite at Palermo lå under, så de ingen grunn til å anstrenge sitt offensive spill mer enn nødvendig. Dermed satt vi igjen med to lag, der det ene laget ikke ville angripe, mens det andre nesten ikke kunne angripe. Da var 0–0 et forutsigbart og godkjent resultat.

Tommaso Rocchi

Inter hadde spillet, men det var Genoa som skulle få kveldens første sjanse. Det kom etter 10 minutter, da Bertolacci la inn et godt innlegg på hodet til Borriello. Borriello traff godt på ballen, men med Handanovic mellom stengene måtte Genoa-fansen naturlig nok sette seg rolig ned på setene igjen. For det skal noe spesielt til for å overliste slovenske Samir.

Videre er det lite å rapportere om. Spesielt fra Inters side. Det meste gikk i å bygge opp spill, før det hele ble bortkastet på siste delen av banen. Genoa hadde dog en stor sjanse, da Bertolacci atter en gang viste fram foten sin. Denne gangen fikk han direkte på skudd, men lite hjelper det når Handanovic velger å dra fram verdensklasseredninger på løpende bånd.

Andreomgang resulterte ikke i en eksplosjon på sjansestatistikken, men den hadde noe veldig artig. Etter noe som føltes som en evighet, tok Cassano på seg skoa igjen og var ute på matta og spilte. Og straks fikk man se en ny dimensjon bli lagt til i angrepsspillet. Tomasso Rocchi, blant annet, fikk satt et fint skudd i tverrliggeren, etter pasning fra Cassano. Guarin hadde et hardt skudd, men Frey reddet uten altfor store vanskeligheter.

Antonio Cassano og Marco Rigoni

Nå for tiden går det ikke en kamp uten at Inter får skader. Ei heller i dag. Med et kvarter igjen av kampen, ble Ranocchia skadet. Inn kom Lukas Spendlhofer, og ble med det den 13. (!) spilleren fra Inters eget akademi som har fått spilleminutter for Inter i år. Og apropos juniorspillere, 19-åringen Simone Pasa spilte en kjempekamp, og ble kåret til banens beste av statistikksiden whoscored.com.

Inter ligger nå på 9. plass, men elendigheten er snart over. Snart kan vi Interisti lene oss tilbake i godstolen, og bare nyte livet for en stund. Bare 90 minutter igjen.

Kampfakta

Genoa 0-0 Inter (Pause: 0-0)

Genoa: 1 Frey; 5 Granqvist, 90 Portanova, 21 Manfredini, 13 Antonelli; 14 Rigoni, 27 Matuzalem, 8 Vargas (Moretti 90′); 83 Floro Flores (Kucka 75′); 91 Bertolacci, 22 Borriello (Immobile 87′)

Inter: 1 Handanovic; 23 Ranocchia (Spendlhofer 77′), 19 Cambiasso, 28 Pasa; 7 Schelotto, 17 Kuzmanovic, 10 Kovacic, 55 Nagatomo; 14 Guarin (Benassi 83′), 11 Alvarez (Cassano 60′); 18 Rocchi

Dommer: Paolo Tagliavento

Gule kort: Guarin 36, Matuzalem 43

Bilder: inter.it