– Vi må bruke fremtiden og bygge på den

Mancini mot Juventus
Inter gjester Sampdoria i morgen kveld og Mancini får et gjensyn med sin gode venn Sinisa Mihajlovic. Inter påførte Sampdoria sitt første tap tidligere denne sesongen, men den gang var det Walter Mazzarri som styrte skuten.

På dagens pressekonferanse var Mancini full av lovord om sin tidligere lagkamerat- og assistent. “Han er som en bror for meg,” lød det fra Mancini på pressekonferansen.

“Denne byen er en stor del av hjertet mitt. Jeg tilbragte femten år i denne byen for Sampdoria.

“Jeg vil være profesjonell i morgen, jeg har møtt de mange ganger tidligere. Inter betyr mye for meg også.

“Mihajlovic er et menneske jeg respekterer og er glad i. Han er som en bror for meg, og jeg ønsker ham alt godt fordi han er en dyktig trener.”

Inter røk som kjent ut av Europa League tidligere denne uken etter sammenlagttapet mot Wolfsburg, og Mancini legger ikke skjul på at hele klubben er skuffet, men at det eneste som hjelper er å se fremover.

“Selvfølgelig er vi skuffet alle sammen. Skuffelsen må vi glemme og heller fokusere på det som venter oss. Det er fortsatt elleve kamper igjen å spille og mange poeng å krige for. Vi må gi alt vi har resten av sesongen.

“Vi har hatt våre problemer, men spillerne gjør alltid sitt beste. Jeg ser forbedring i laget selv om vi ikke har fått resultatene. Det er utvilsomt bedre tider i vente for denne klubben, vi må være tålmodige.

“Neste sesong skal vi være med å kjempe i toppen. Vi vil da ha jobbet sammen gjennom hele sommeren og nye spillere kan komme inn å hjelpe den nåværende troppen. Inter er et utfordrende sted å være, men jeg er sikker på at vi snart har bygd et slagkraftig lag.”

50-åringen har lenge påpekt at det trange kampprogrammet tar på for spillerne, og det var særlig mye snakk om Shaqiri, som stod over mot Wolfsburg på grunn av skade, ville være klar til morgendagens batalje.

“Shaqiri trente med laget i går og virker å være i god form. Vi vurderer ham frem mot morgendagen.

“Nagatomo er fotsatt skadet, men vi ser forbedringer hos han. Han må dessverre stå over landslags oppdraget som er rett rundt hjørnet, men det er nok det riktige å gjøre. Han er en viktig spiller for oss og vi har savnet han på banen fordi han gir laget andre kvaliteter de nåværende backene ikke har.

“Kovacic er frisk, smellen han fikk i midtuken var av det milde slaget, så han er klar til kamp.”

Bilder: inter.it