Tre poeng mot hardtkjempende Cagliari

Andrea Ranocchia jubler mot Cagliari

Inter-trener Leonardo så sitt snitt til å rotere på laget i et tøft kampprogram og en uhyre viktig Champions League-kamp mot Bayern München førstkommende onsdag. Wesley Sneijder og Lucio ble hvilt og dermed utelatt til kveldens kamp. Samtidig plasserte Leonardo nøkkelspillere som Dejan Stankovic og Esteban Cambiasso på benken fra start. Allikevel mønstret Inter et sterkt lag med et klart mål om tre poeng.

Fartsfylt omgang

Hjemmelaget gikk raskt ut fra startblokkene anført av en spillesugen Goran Pandev. Og makedoneren nølte ikke med å teste Cagliari-keeper Michael Agazzi. Før to minutter var spilt fyrte Pandev av et skudd rett utenfor sekstenmeteren som Agazzi med nød og neppe fikk slått til corner. Tre minutter senere – ny sjanse for Inter. Igjen var det Pandev som avsluttet. Og igjen fikk Agazzi hanskene på mellomtingen mellom skudd og innlegg fra Inters nummer 27.

Bisart mål

Inter fikk så tildelt et frispark, hvorpå Samuel Eto’o slo overraskende raskt i retning Houssine Kharja som slo hardt inn mot femmeteren. Ballen falt fri og Kharja sendte på ny inn en kanon som til slutt endret retning i Cagliari-back Francesco Pisano, hardt presset av Thiago Motta og Andrea Ranocchia. Sistnevnte så ut til å være i offside-posisjon da skuddet gikk, men assistentdommeren holdt flagget nede. I tumultene etter godkjennelsen av målet ble dommer Domenico Celi omringet av rasende Cagliari-spillere. Full forvirring var det også om hvem som fikk kreditert målet. Ranocchia, Kharja og selvmål var alternativene. Så kan man dømme selv, alt etter som.

Inter fortsatte sitt press mot gjestene, men oppofrende keeper- og forsvarsspill fra Sardinia-laget holdt Inter unna en dobling av ledelsen. Rett før pausesignalet var Robert Acquafresca kun en takling fra Inter-back Yuto Nagatomo unna en potensiell scoring og balanse i regnskapet. Omgangen ebbet dog ut med 1–0 til Inter.

Sceneskifte

Om Inter var dominerende fra avspark i første omgang, var det et aldri så lite sceneskifte i starten på den andre. Roberto Donadonis menn gikk rett i strupen på Inter og spilte seg fram til tre brukbare forsøk før uret viste timen spilt på Giuseppe Meazza. Nærmest var Andrea Lazzari som plukket opp en klarering og banket til fra tjue meter. Lærkula flakket like over Inter-målet. Tempoet datt raskt i kampen, som utviklet seg til å bli en stillingskrig preget av mange personlige feil fra især hjemmelaget. Leonardo valgte og erstatte en skuffende Samuel Eto’o med Dejan Stankovic etter timen spilt, både i håp om å gjenskape balansen i banespillet og med tanke på møtet med Bayern München.

Sjanseorgie

Og da kampen så ut til å dø ut skrudde Cagliari opp tempoet igjen. En drøy halvtime ut i omgangen ladet Cagliari-kaptein Daniele Conti kanonen fra tjue meter. Ballen gikk via Thiago Motta og snek seg på utsiden av stolpen. Det ble fort stille på Meazza. Og det skulle komme mer fra energiske gjester med blod på tann. Kvarteret før slutt var det stor ståhei inne i Inters sekstenmeter. Oppofrende spill fra en meget god Andrea Ranocchia og stoppermakkeren Ivan Cordoba forhindret reelle skuddforsøk i kaoset foran Julio Cesar.

Inter slapp med skrekken. Og Cagliari klarte ikke å diske opp flere sjanser av betydning. Kampen ebbet ut med 1-0 og tre nye poeng til Leonardo’s menn. Fasiten er nå sju strake hjemmeseire. Inter har før søndagens kamper passert Napoli og er hakk i hæl på byrival Milan i kampen om årets Scudetto.

Kilde og bilde: inter.it