To poeng for lite i Lecce

Milito mot Lecce

Selv med tidvis gledelig offensivt spill og godt med sjanser klarte ikke Inter å bryte Lecces hjemmestatistikk, og de gulrøde gikk ubeseiret av Stadio Via del Mare for femte gang denne sesongen. Fire dager før Derby della Madonnina er spørsmålstegnene mange, svarene få og Rafael Benitez sin posisjon som Inter-trener er under press fra stadig mer utålmodige tilhengere.

Det begynte så bra på Italias støvelhæl, med et gavmildt hjemmelag som satte forsvarslinjen farlig høyt ved flere anledninger og inviterte hurtigtogene Jonathan Biabiany og Samuel Eto’o til å løpe i det enorme bakrommet. Inters fremste målscorer denne sesongen fikk sjansen allerede etter seks minutter, men timet nedfallsfrukten i Lecce sitt felt dårlig, og traff langt over målet. Bare fem minutter senere fikk Goran Pandev stå mer eller mindre alene på 10 meter da Biabiany utnyttet store rom i det gulrøde forsvaret, men Lecce-keeper Antonio Rosati reddet den enorme sjansen på vakkert vis.

To halvsjanser ble skapt det første kvarteret, men så gikk kampen tilbake i det sporet vi har sett for mye av denne sesongen. Lecce tar over frem mot pause, og skaper først en god mulighet da Lucio lar seg fascinere av ballens ferd gjennom luften, og glemmer å passe på Jeda bak seg, men en dårlig heading redder Inter. Knappe ti minutter senere roter en meget ujevn Biabiany bort ballen rett utenfor 16-meteren, og Andrea Rispoli får sjansen til å prikke ballen i mål, men nok en gang slipper Luca Castellazzi og hans forsvarere billig unna.

Pausen kommer uten noe mer stor dramatikk, og det så igrunn ikke veldig ille ut. Med en litt annen sesonginnledning forøvrig hadde nok optimismen vært større, og den lille positive stemningen som oppsto i første omgang viste seg også å være ubegrunnet. Inter ble riktignok mye friskere da en spillesugen og aktiv Dejan Stankovic tok over for Biabiany like etter pause, og serberens pasninger skapte endelig litt trøbbel for Lecce. Diego Milito erstattet også Goran Pandev i pausen. Et skudd i stolpen fra argentineren midtveis i omgangen viste at han var sulten på mål igjen.

Og etter 76 lange minutter i Lecce fikk vi endelig se Prinsen slik vi elsker å se han. Samuel Eto’o fintet og ventet på Milito som kom seg i posisjon, og den perfekte pasningen ble utnyttet til fulle av Milito, som kunne feire 1–0 i en tøff bortekamp. Langtidsskadde Walter Samuel fikk sin hyllest ved målet da Milito feiret med Samuels trøye, og det blåsvarte toget så ut til å gå mot en etterlengtet opptur. Men det holdt ikke helt ut, bare fire minutter etter målet fikk Ruben Olivera stå ganske alene innenfor fem-meteren og heade inn utligningen for Ulvene. Cristian Chivu, som igjen hadde en kamp langt under pari, sviktet i markeringen og lot backkollega Davide Santon stå alene med to Lecce-spillere. Da Luca Castellazzi også valgte å bli stående var det en grei jobb for Olivera å drepe Inters glede over den sene ledelsen.

Da Dejan Stankovic og Diego Milito igjen fikk muligheter til å score bare få minutter før slutt var det typisk for et lag i motgang at marginene gikk imot og ingen av mulighetene ble satt i mål. 1–1 i andre seriekamp på rad, og fire mål på de fire siste kampene gir ingen ligatittel, og titler er noe Interisti har blitt vant med de siste årene. Rafael Benitez har en lang vei å gå for å berolige fansen om at en Scudetto er innen rekkevidde.

Lecce 1–1 Inter (Pause: 0–0)

Mål: Milito 76, Olivera 80

Lecce: 22 Rosati; 33 Rispoli, 4 Gustavo, 3 Giuliatto, 28 Brivio (32 Coppola 82); 20 Vives, 18 Giacomazzi, 11 Mesbah; 10 Olivera (19 Piatti 86), 17 Di Michele, 27 Jeda (15 Ofere 65)

Inter: 12 Castellazzi; 39 Santon, 6 Lucio, 2 Cordoba, 26 Chivu; 4 Zanetti, 20 Obi (30 Mancini 84); 88 Biabiany (5 Stankovic 56), 29 Coutinho, 27 Pandev (22 Milito 45); 9 Eto’o

Dommer: Paolo Valeri

Gule kort: Brivio 6, Rispoli 63, Gustavo 71, Milito 80

Bilde: inter.it