Før kampen: Inter–Milan

På treningsfeltet

Kampen spilles på Giuseppe Meazza, klokken 20.45 søndag kveld. Inter har i løpet av de siste rundene falt ned til fjerdeplassen i Serie A, mens Milan derimot har klatret opp på førsteplassen. Mellom lagene skiller det kun tre poeng. Det er derfor en svært viktig kamp, og en Inter-seier kan snu den negative trenden til Benitez sitt mannskap. Med tap vil alt se mye mørkere ut for Inter, og i tillegg får Milan en større luke, som det kan bli tungt å ta igjen senere. I fjorårssesongen var det Inter som gikk seirene ut av begge duellene mellom Milano-lagene i Serie A. Kampen alle husker var 4-0-seieren på høstsesongen, da Milan i tillegg hadde «hjemmebane»-fordelen.

Inter kommer til derbyet med noen svært skuffende prestasjoner i det siste. Laget har ikke vunnet på tre kamper, og har de to siste kampene spilt 1-1 mot henholdsvis Lecce og Brescia, og før dette gikk laget på et 3-1 tap borte mot Tottenham. Resultatene har gjort Inter-fansen utålmodige med tanke på framtiden i klubben for Rafael Benitez. Sammenlignet med fjoråret er det ikke mye som stemmer for de blåsvarte.

Laget har i tillegg en skadeliste på størrelsen med ønskelisten til en bortskjemt tolvåring. Blant annet er halve forsvarsfireren uaktuell. Walter Samuel, som ble hyllet av lagkameratene da Milito scoret i Lecce-kampen, er nyoperert og langtidsskadet. Maicon sliter også med skade, og det er uklart når brasilianeren er tilbake. I tillegg har både Motta og Mariga vært ute i lang tid, og Muntari er også utelatt fra troppen. Når Cesar, Cambiasso og Sneijder er akkurat kommet tilbake fra skadeavbrekk til denne kampen, sier det mye om Inters situasjon. Sneijder er nok klar til kampstart, mens det er usikkert om Cesar og Cambiasso kan starte kampen.

Castellazzi har stått de siste kampene i Cesars skadefravær, og om ikke brasilianeren er tilbake til derbyet, er det han som tar plassen i buret. Lucio tar den ene stopperplassen, mens det er usikkert hvem av Materazzi og Cordoba som blir foretrukket på den andre. Chivu, Zanetti eller Santon, som har vært frisk de siste kampene, vil bekle de to backplassene. Sannsynligvis spiller vi i en 4-2-3-1-formasjon, og ut fra skadesituasjonen er det svært vanskelig å si hvem som tar de to defensive midtbanerollene. Sneijder vil sannsynligvis spille trequartista, mens Eto’o og Coutinho tar kantene. På topp er det nok Milito, som fikk en stor opptur med målet sitt mot Lecce, som får sjansen.

Milan har, etter en litt vaklende start på sesongen, kommet for fullt, og topper tabellen med 23 poeng. Allergi har virkelig ordnet opp i klubben som så vidt fikk den viktige tredjeplassen i forrige sesong, og på de syv kampene har de vunnet alt bortsett fra én kamp i Serie A. Tapet kom for Juventus for tre runder siden. På den måten lover det godt for Inter, at laget har vist svakhetstegn mot det eneste virkelige storlaget de har møtt denne sesongen, i Serie A vel og merke.

Laget sliter også med noen skader, og har et par viktige spillere ute. Alexandre Pato er bekreftet ute i seks uker, og er uaktuell til derbyet. Unggutten har vært svært viktig for Milans angrep, og det amputerte Inter-forsvaret er nok glad for at de slipper å møte den tekniske brasilianeren. Den notoriske målscoreren Filippo Inzaghi, som blant annet scoret to mål i Champions League-matchen mot Real Madrid i forrige uke, er også langtidsskadet. I tillegg sliter Pirlo, og vil sannsynligvis heller ikke starte i derbyet, noe som kan bli skjebnesvangert i denne utrolig viktige kampen for begge lag.

Stopperparet Thiago Silva og Nesta har vært gode, og Nesta ble spart i midtuken for å være klar i derbyet. Laget har også flere stjerner i den sannsynlige startelleveren, som Gattuso, Robinho og ikke minst Zlatan Imbrahimovic. Svenskens overgang til Milan i sommer ble mildt sagt ikke godt tatt i mot av Inter-fansen, og duellen mellom han og Lucio kommer til å bli interessant. Om Marco Materazzi blir å finne som Lucios stopperpartner, må Zlatan finne seg i noen svært tøffe dueller på Giuseppe Meazza.

Da er det bare å satse på en kjempekamp mellom gigantene fra Milano, og regne med at de blåsvarte gjentar bedriftene fra fjoråret.

Inters tropp: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni – 2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 23 Marco Materazzi, 26 Cristian Chivu, 39 Davide Santon – 5 Dejan Stankovic, 10 Wesley Sneijder, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 29 Coutinho, 30 Amantino Mancini, 40 Obiora Nwankwo – 9 Samuel Eto’o, 22 Diego Milito, 27 Goran Pandev, 88 Jonathan Biabiany

Bilde: inter.it