Spillervurderinger: Palermo–Inter

Etter en skuffende Champions League-åpning bak seg, var det duket for kamp i hjemlig liga søndag. Inter hadde nå tatt turen til Sicilia for å gjeste Palermo på Stadio Renzo Barbera. Palermo tapte ikke én eneste kamp på hjemmebane i fjor, så dette kom til å bli en tøff kamp for tittelforsvarerne fra Milano.
Ikke overraskende var det Palermo som tok første stikk, til tross for Inters kavaleri mot Sirigu i Palermo-målet. Ilicic løpte mot mål i det 28. spilleminutt, sender en perfekt pasning til en totalt umarkert Pastore som tupper ballen på Julio César som blir nødt til å gi retur. Returen blir plukket opp av sloveneren Ilicic som enkelt putter ballen i mål. Palermo gikk dermed opp i en noe ufortjent 1-0-ledelse.
I motsetning til Twente-kampen spilte Inter i dag langt bedre offensivt og kom til mange store sjanser. Effektiviteten var derimot mangelfull, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget.
Etter hvilen bedres Inters offensive spill anført av to spillere – Stankovic og Eto’o.  Stankovic fyller skoene til fraværende Sneijder på en strålende måte og strør pasninger etter pasninger, og Eto’o er generelt en konstant trussel foran Palermo-målet. I andre omgangs 17. minutt mottar Eto’o ballen fra Milito inni 16-meteren, rister av seg Munoz, som ikke henger med på Eto’os hastighet og teknikk. Her viser han klasse og sender ballen kontant ned i Sirigus lengste hjørne. En flott scoring, og Inter har utlignet.
Andre omgang bød på underholdende offensiv fotball fra begge lag, og etter en time ut i kampen kom det et nytt mål i protokollen. Her viser en kampsugen Stankovic at han i aller høyeste grad er kampklar. Serberen  sender et hælspark til Maicon rett utenfor sekstenmeteren, løper inn i boksen der han mottar en perfekt pasning fra Maicon. Nå er han alene og kan enkelt spille ballen ut til Eto’o som har kommet på et bra løp inne i feltet. Han omsetter pasningen til mål etter et fantastisk spill av bortelaget. 2-1 til Inter.
Etter dette blir det ikke flere scoringer og Inter vinner kampen. Effektiviteten ødela i dag, og det kun fort blitt to eller tre flere scoringer. Milito hadde særlig store sjanser, men klarte ikke å sette ballen i mål. Palermo var også uheldige som ikke scoret flere, og hadde ved mange anledninger muligheten til å gå i en ny ledelse. Inters forsvarspill var ikke mye å skryte av, ei heller effektiviteten til hjemmelaget.
Spillervurdering:
Julio César: 7 – Gjør en god kamp i dag med mange vitale redninger.  Fikk mange skudd mot seg, men mange gikk over. Reddet tre av de fire skuddene som gikk på mål. Gav retur som førte til mål, men skuddet til Pastore var såpass vanskelig å håndtere at det blir feil å skylde på han.
Maicon Douglas: 7 – Er som alltid meget viktig i Inters offensive spill. En stor bidragsyter til Inters andre mål. Hans offensive styrke går dessverre på bekostning av det defensive. Lager store rom på Inters høyreside. Dette er ikke bra.
Lucimar Lucio: 6 – I dag var det som sagt forsvaret som slet. Lucio var en årsak til dette. Hadde ingen stor kamp i dag. Ofte på etterskudd, og slet i markeringsspillet.
Walter Samuel: 7 – Hadde mange viktige brytninger i dag. Var særlig sterk i taklingsspillet. Palermos kreative midtbanespiller hadde store problemer med å komme seg forbi Samuel. En god innsats av den argentinske landslagsstopperen.
Christian Chivu: 5 – Var dessverre svak i dag. Lagde altfor store rom på Inters venstreside som rett og slett var skjebnesvangre. Inter er heldige som ikke fikk mer enn ett mål i mot. Chivu hadde i så fall blitt syndebukken.
Javier Zanetti: 7 – ”Traktoren” viser i dag hvorfor han kler kallenavnet. Han løper, løper og løper. Han blir rett og slett aldri sliten. Viktig både offensivt og defensivt. En solid kamp.
Esteban Cambiasso: 6 – Skuffende innsats. Han spiller ikke direkte dårlig, men er overraskende usynlig i dag. Ikke så viktig som han pleier å være. Har vært en viktig spiller for Inter når det gjelder å tette rom, men i dag gjorde han ikke det.
Goran Pandev: 7 – Er på bedringens vei etter en elendig kamp mot Twente. Har endelig fått  i gang sin kreativitet. Bruker kroppsfinter for å komme seg gjennom Palermos midtbane og forsvar. Gjør dette veldig bra. Vi får håper at denne trenden fortsetter.
Dejan Stankovic: 8 – Var virkelig stor i dag. Man sier at Sneijder er Inters kreative spiller. Etter å ha sett Stankovic, motbevises dette. Strør lissepasning etter lissepasning. Kunne scoret i dag etter et nydelig langskudd. Skuddet gikk dessverre i tverrliggeren. En av kampens beste spillere i dag.
Samuel Eto’o: 8 – Vurderer nesten å gi han en nier. Han har virkelig kommet i scoringsform, og var rett og slett fantastisk i dag. Hans første mål var nydelig! En konstant trussel mot Palermos forsvar. Viser også sine defensive kvaliteter når han bryter Palermos offensive spill gang på gang. Banens beste.
Diego Milito: 6 – Det skal ikke stå på viljen. Han gjør som han alltid pleier – kommer til målsjanser. Dette hjelper dog lite når ingen av skuddene går i mål. Det er helt tydelig at hans måltørke påvirker han også mentalt. Må jobbe med dette.
Innbyttere:
Sulley Muntari: 5 – Kommer inn for Milito i andre omgang. Kommer ikke ordentlig i gang. Mye usynlig. Kanskje ikke så rart når Inter begynte å ta over mye offensivt mot slutten av kampen.
Davide Santon: 6 – Kommer inn for Stankovic, og får et kvarter. Legger inn en solid innsats etter et langt skadefravær. Positiv den lille tiden han spilte.
MacDonald Mariga: X – Spilte for lite til vurderingsgrunnlag.