Samuel Eto'o avgjorde forrykende kamp

Inter tok sesongens første borteseier mot Palermo på Stadio Renzo Barbera, da gjestene vant med sifrene 2-1 etter en forrykende kamp.

Intensive minutter

Etter en haltende start på sesongen jaktet de regjerende seriemesterene på sesongens første trepoenger mot et meget solid hjemmelag i Palermo. De rosa og svarte gikk ubeseiret gjennom sine 19 hjemmekamper forrige sesong, inkludert et 1-1-resultat mot Inter. En stor utfordring for Inter ventet derfor på Sicilia i ettermiddag, som måtte klare seg uten trequartista Wesley Sneijder som er småskadet.
Etter noen rolige og bedagelige minutter i solskinnet på Renzo Barbera tok kampen voldsomt fyr. Et drøyt kvarter var spilt da Dejan Stankovic, som nylig har returnert fra en skade, ladet kanoen fra noenogtjue meter. Skuddet tvang Palermo-keeper Salvatore Sirigu ut i full strekk, hvorpå lærkula suste i krysstolpen og falt flatterende nok en halvmeter fra en lettere desorientert Sirigu som til slutt kunne fange ballen i fanget.
Palermo svarte raskt på tiltale og var nære ved å spille seg gjennom backfireren til gjestene, anført av Palermo-playmaker Javier Pastore, Josip Ilicic og Abel Hernandez. Og 28 minutter ut i kampen fikk vertene betalt for sitt modige og uforutsigbare angrepsspill. Sloveneren Josip Ilicic avanserte mot mål og spilte fri Javier Pastore som fikk til en brukbar avslutning som Inter-keeper Julio Cesar parerte godt, men en frisk Ilicic omsatte en retur fra Cesar i tellende resultat ved å trille inn den frie ballen. 1-0 til Palermo og Renzo Barbera gikk fullstendig amok!
Inter ville være med på leken og var uhyre nær en rask utligning da Diego Milito kom alene mot Sirigu. Den italienske landslagskeeperen gjorde dog vinkelen smal og avverget avslutningen til Milito. Forrige sesong toppscorer for bortelaget har ikke fått det til så langt i sesongen. Klisjesitatet «den hadde han satt forrige sesong» var igjen aktuell, for slike sjanser har vært Militos styrke å omsette i scoringer.
På positivt vis viste bortelaget høyere intensitet og mer glød i spillet enn i de foregående seriekampene, og så mer farlige ut i angrep enn tidligere i sesongen. Milano-laget fortsatte sin jakt på utligning, og fikk to muligheter gjennom frispark i god posisjon. Uten Wesley Sneijder på banen, fikk både Dejan Stankovic og Cristian Chivu sine muligheter til å bevise at det er flere enn nedelenderen som kan score på frispark. Hverken serberen eller rumeneren klarte å omsette sine muligheter.
Første omgang ebbet ut med 1-0 til hjemmelaget, noe som må ha vært befriende for en hardt prøvet Palermo-trener Delio Rossi.

Hawaii-fotball

Og dem som trodde vertene ville hvile på laurbærene etter pause tok skammelig feil. Både Abel Hernandez og Armin Bacinovic fikk store muligheter til å doble ledelsen, kun stoppet av en opplagt Julio Cesar i Inter-buret.
Begrepet Hawaii-fotball sto sterkt i ettermiddagens kamp, for kun minutter etter sjansene til vertene, var igjen Diego Milito på blankt mot Sirigu etter å ha blitt spilt igjennom av en meget god Stankovic. Men, som i første omgang, opptrådte Sirigu igjen meget klokt og riktig da han gjorde vinkelen minimal for Milito. Ingen utligning, og Il Principe ventet fortsatt på sesongens første scoring.
Heldigvis har Inter en annen spiller med selvtillit foran mål i Samuel Eto’o. Kameruneren mottok ballen fra spisskollega Milito, tok vakkert med seg ballen forbi Ezequiel Munoz, og banket ballen inn bak Salvatore Sirigu. En vakker scoring!
Men Inters nummer 9 var langt fra ferdig. 25 minutter ut i andre omgang satte Eto’o inn sitt andre mål for dagen etter fantastisk klikk-klakk-fotball. Dejan Stankovic hælklakket høyreback Maicon fri som igjen sendte ballen ut til Eto’o, hvorpå sistnevnte banket inn sitt tredje ligamål for sesongen. 1-2, og Inter så til dels ut som det laget som sikret Scudettoen forrige sesong.
Kampen roet seg betraktelig etter scoringen, og det kom til syne at både Palermo og Inter spilte kamp i henholdsvis Europa League og Champions League i midtuken. Gledelig for bortelagets del fikk stortalenet Davide Santon sitt etterlengtede comeback på fotballen, da han erstattet en glimrende Dejan Stankovic som måtte tre av banen med en liten smell i hodet.
Da det så ut som kampen skulle stilne helt, var både Palermo og Inter nære scoringer på tampen. Gjestenes Goran Pandev fikk mulighet til å punktere kampen da han mottok ballen fra Eto’o og fintet bort både Cesare Bovo og Ezequiel Munoz før han skjøt en halvmeter utenfor målet til Sirigu.
Palermo på sin side var enda nærmere scoring og utligning da hjemmelagets store spiller Javier Pastore vendte bort midtstopper Walter Samuel og tvang Julio Cesar ut i full strekk som fikk fingertuppene på ballen før den smalt i stolpen.

Delio Rossi ferdig?

Det ble med hjemmelagets siste krampetrekning og kampen ble ferdigblåst av ettermiddagens dommer Andrea Romeo. Dermed tre uhyre viktige og gode poeng for Inter å ta med seg hjem til Milano. For Palermo sin del ser det mørkt ut for trener Delio Rossi med kun ett oppnådd poeng på sine tre første kamper og Rosanero’s første hjemmetap på 29 kamper siden lokalderbyet mot Catania 1. mars 2009. Palermo-president Maurizio Zamparini er som kjent ikke fotballverdenens mest tålmodige skikkelse.
Neste kamp for Inters del er allerede på onsdag kveld, da man tar imot Bari på Giuseppe Meazza.
Palermo: 46 Sirigu; 16 Cassani, 6 Muñoz, 5 Bovo, 42 Balzaretti; 23 Nocerino, 21 Bacinovic (11 Liverani 71), 8 Migliaccio; 27 Pastore, 72 Ilicic (51 Pinilla 81); 9 Hernandez (32 Maccarone 77)
Ubenyttede reserver: 99 Benussi, 4 Kasami, 29 Garcia, 36 Darmian
Inter: 1 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 25 Samuel, 26 Chivu; 4 Zanetti, 19 Cambiasso; 27 Pandev (17 Mariga 88), 5 Stankovic (39 Santon 79), 9 Eto’o; 22 Milito (11 Muntari 76)
Ubenyttede reserver: 12 Castellazzi, 2 Cordoba, 23 Materazzi, 29 Coutinho
bilde: inter.it