Santon Kiev-aktuell, Maicon i Brasil

Davide Santon

20 år gamle Santon tilbragte som kjent andre halvdel av forrige sesong på et låneopphold i Cesena. Med både spilletid og en viss suksess er han nå tilbake i Inter-stallen, men etter en god start på forsesongen har han mistet momentum og Marco Faraoni har fått vel så mye spilletid.

Nå skal ukrainske Dynamo Kiev være på banen med et tilbud på unggutten, etter at blant annet Schalke, Hamburg, Lyon og Newcastle har vært nevnt som alternativer tidligere i sommer. Avgjørelsen ligger ifølge fcinternews.it hos Inter, som må avgjøre om utlån eller salg (eventuelt med en klausul for tilbakekjøp) er i alle parters interesse. Et salg av Santon er også et signal til øvrige Primavera-håpefulle; etter gjennombruddet under Mourinho har ikke Santon fått allverdens med spilletid i blåsvart.

Vellykket operasjon

Det presumptive førstevalget på høyrebacken, Maicon, har nylig gjennomført en meniskoperasjon i Brasil, og blir værende i hjemlandet en stund for å trene seg opp igjen. Supplementet Jonathan synes derfor å ha kommet i grevens tid, og gjorde en fin jobb mot Olympiakos.

Som offensiv back har man flere muligheter i Gian Piero Gasperinis system, da han så langt har byttet mellom tre mann bak og to brede backvinger, og en tradisjonell men dynamisk bakre firer. Det er derfor rimelig å anta at tosidige og løpssterke spillere som Zanetti, Santon, Nagatomo og Jonathan alle kan bli nyttige i den forestående sesongen.

Kilder: inter.it, fcinternews.it
Bilde: Steindy, Wikimedia Commons