Avtalen klar, 99 millioner spart?

Samuel Eto'o
20 millioner i året (inter.it)

Forhandlingene om pris har trukket i langdrag, men Anzhi Makhachkala skal lørdag ha kommet med et tilbud som tilfredsstilte både Marco Branca og resten av Inter-ledelsen. 27 millioner inkludert prestasjonsrelaterte bonuser går i Inters lomme, mens spilleren ifølge både kamerunske og italienske medier skal heve 20,5 millioner euro i årslønn hos russerne. Til sammenligning tjener Cristiano Ronaldo 12 millioner, og Lionel Messi 10,5 millioner i året.

Stor innsparing

La Gazzetta dello Sport har satt opp et noe kuriøst regnestykke som viser at Inter vil spare 99 millioner på overgangen, basert på Eto’os lønn ut kontraktstiden rapportert med skatten inkludert og overgangssummen. Penger spart får nok ikke Inter-tilhengere til å juble umiddelbart, så en plan for å erstatte storscoreren ser nok snart dagens lys. Diego Forlán er som tidligere nevnt det heteste navnet, 32-åringen kan komme for en beskjeden sum og er spilleberettiget i Champions League. Carlos Tevez er også på radaren, og de siste ryktene knytter også Nerazzurri til Lazio-angriperen Mauro Zárate i en låneavtale.

Claudio Vigorelli er Eto’os agent, og sier til franske L’Equipe at hvis alt går etter planen med den medisinske testen skal overgangen offentliggjøres mandag eller tirsdag. Italienske medier skrev i går at Eto’o allerede har tatt farvel med lagkameratene, og bedt dem vinne også uten ham. Det understrekes også at alle parter skal være godt fornøyde med en overgangsavtale som gir Inter nærmere 30 millioner euro i bytte for en spiller i ypperste verdensklasse.

Kilder: La Gazzetta dello Sport, fcinternews.it