Rundspilte Sassuolo – igjen!

Mauro Icardi mot Sassuolo

Vi husker alle Inters bortekamp mot Sassuolo 22. september 2013. Ikke mange hadde trodd at vi skulle få en kopi nesten ett år etter. Alle forventet tre poeng i denne kampen, men alle var vel klar over, eller trodde, at kampen skulle bli jevnere enn fjorårets bortekamp. Slik ble det likevel ikke.

Etter utvisningen mot Torino i seriepremieren var det klart at ikke Vidic ville spille denne kampen. Inn kom en autoritær og dyktig Andreolli som gjorde jobben bunnsolid. Ellers var både Guarin og Palacio tilbake på benken, henholdsvis etter overgangsrykter og skader.

Inter tok ledelsen allerede etter tre minutter. Icardi var frempå på Kovacics pasning og fikk til slutt kranglet ballen i mål. Sassuolo var sjelden på besøk hos Handanovic denne kampen, men rett etter Inters første skåring prøvde Sansone seg med et skudd som bare gikk noen centimetre utenfor.

Inter doblet ledelsen etter tyve minutter da Kovacic iskaldt plasserte ballen nede i høyre hjørne for Consigli. Et flott forarbeid av Osvaldo og Icardi. Ni minutter etter at Kovacic doblet ledelsen var Icardi frempå igjen. Fra tyve meter får Icardi stå helt alene og på enkelt vis kurlet han ballen i det høyre hjørnet. En flott skåring, og Icardi har vist i sesongoppkjøringen at han enkelt skårer mål fra distanse.

Men Inter gav seg ikke der. Pablo Osvaldo sørget for at Inter gikk til pause med en ledelse på 4-0. Dodò gjorde et godt, men noe heldig forarbeid og fikk til slutt avsluttet selv. Consigli gav en retur, og Dodò sentret ballen uegoistisk til Osvaldo som fra fem meter skjøt ballen kontrollert opp i nettaket.

Fortsatte overkjøringen i andre omgang

Til andre omgang kom Taider på banen. De fleste har vel fått med seg at han var lånt ut til engelske Southampton, men et mislykket opphold sørget for at han havnet i Sassuolo etter bare tre uker i England. Åtte minutter ut i andre omgang ordnet Icardi seg hattrick. En vakker pasning i bakrom av Kovacic fant Icardi, som på et touch klinisk sendte ballen bak Sassuolos sisteskanse Consigli.

I det det gjenstod en halvtime av kampen ble Berardi utvist for en albue mot Juan. Osvaldo ordnet sin andre skåring for dagen av den enkle sorten. Sassuolo’s forsvar hang ikke med, og Guarin fant enkelt Osvaldo som fra seks, syv meter enkelt satt ballen i mål.

Punktumet for kampen satt innbytter Guarin som fra seksten meter hardt og presist plasserte skuddet nede i Consiglis høyre hjørne. Et godt innhopp av Guarin det har vært mye snakk om i sommer. Vi får bare håpe han har fokuset sitt i Inter og at han kommer i form, for da er Guarin en veldig godt fotballspiller.

Med det endte kampen 7-0, og selv om Sassuolo var svake er det ingen som kan ta fra Inter noe. En kamp med mye flott fotball, gode og kreative pasninger og kliniske avslutninger. Av spillere som gjorde det ekstraordinære kan vi trekke frem Medel, Kovacic, Icardi og Osvaldo.

I uken som kommer skal Inter til Ukraina og møte Dnipro i Europa League, kampen spilles torsdag kl. 19:00. Neste kamp i Serie A er borte mot nyopprykkede Palermo. Kampen spilles søndag kl. 20:45.