Palacios første sikret poeng

kovacic mot lazio

Mange trodde at Inter var på riktig vei etter forrige ukes seier borte mot Chievo. Lazio, som hadde tapt åtte av de siste ni kampene på bortebane mot Inter, fikk en pangåpning på kampen, men Inter viste styrke og kjempet seg tilbake.

Det tok bare et og et halvt minutt før Lazio gikk opp i ledelsen med Felipe Anderson. Stefan Radu slo innlegget fra sin venstre side som Anderson på vakkert vis tok med seg videre før han banket ballen langs bakken og bak Handanovic.

Anderson fikk også kampens andre sjanse da et innlegg som gikk via hodet til Juan til slutt endte opp hos brasilianeren. Han avsluttet på første berøring, men skuddforsøket gikk over mål.

Inter tok naturligvis tak i kampen etter Lazios pangstart de første fem minuttene og styrte mye av spillet. Men som mange ganger tidligere denne sesongen hadde Inter store problemer med å skape noe på den siste tredjedelen av banen. Både Guarin og Kovacic hadde flere gode forsøk, men det lugget veldig når man nærmet seg Lazios sekstenmeter.

Midtveis i første omgang fikk Nagatomo Inters første sjanse da han spilte veggspill med Kovacic og avsluttet fra tolv meter, men De Vrij blokkerte skuddet som gikk til hjørnespark.

Ti minutter før pause slår den 21 år gamle brasilianeren til igjen. Ranocchia taper duellen mot Lulic på oppspillet og Anderson plukker opp andreballen før han forserte mot mål og til slutt fikk avsluttet nede i Handanovics høyre hjørne.

Et minutt før pause gikk Dodò av banen til fordel for Medel. Begrunnelsen for byttet skal være brasilianerens svake spill. Paolo Tagliavento blåste av første omgang etter ett minutts tilleggstid og lagene gikk til pause på 0-2, et resultat som fikk Giuseppe Meazza til å vise sin misnøye med å bue spillerne av banen.

Andre omgang startet som den første sluttet. Lazio virket fornøyd med utgangspunktet de hadde og lå kontrollert defensivt. Inter på sin side hadde mye ball, men uten å skape noe. Men kvarteret ut i andre omgang kom Kovacic seg inn i Lazios sekstenmeter og med en førtifem-graders pasning finner han Icardi som på en touch skyter ballen utenfor.

Minuttet senere kommer Palacio seg rundt på siden og finner Kuzmanovic som fra seksten meter tvinger Marchetti til å gjøre en god redning. Inter var nå inne i sin beste periode i kampen så langt, og fjorårets toppskårer Palacio meldte seg på. Først med en avslutning som gikk utenfor, senere med gode bevegelser i Lazios sekstenmeter.

I det 66. spilleminuttet får Inter tildelt hjørnespark som i første omgang ble klarert av Ledesma. Men i returrommet på 18 meter står Kovacic som på et touch banker ballen på volley på utrolig vakkert vis i mål bak Marchetti.

Unggutten Bonazzoli kom på banen kvarteret før slutt i den desperate jakten på mål. Og etter åtti minutter er det nettopp unggutten som er svært delaktig i utligningen. Bonazzoli slår frisparket inn i feltet hvor D’Ambrosio header ballen ned til Palacio som enkelt skårer fra fem meter.

På det påfølgende angrepet var Inter nære på å ta ledelsen. Kovacic setter fart fremover før han spiller ballen ut til Nagatomo som slår inn mot Icardi. Argentineren bommer på ballen, men Kovacic kommer like bak å header ballen mot mål, noe som tvang Marchetti ut i full strekk.

Tagliavento la til tre tilleggsminutter, men ingen av lagene maktet å skåre vinnermålet. Selv om Inter viste gode holdninger og til slutt kom seg inn i kampen igjen, er det ingen tvil om at dette laget fortsatt har store forbedringspotensial i alle ledd. Kveldens kamp var en svært dårlig fotballkamp hvor innsats og viljen reddet ett poeng.