Før kampen: Inter–Lazio

Roberto Mancini og spillerne

Ettersom hverken AC Milan, Sampdoria, Udinese, Genoa eller Fiorentina klarte å vinne denne runden – alle lag som ligger over Inter i kampen om CL-plassen – blir dette en utrolig viktig kamp. Skulle Inter vinne i dag, har de tatt inn på samtlige lag bortsett fra Napoli, og vil bare være fire poeng bak den siste plassen som sikrer Champions League-spill.

Lett blir det uansett ikke, men alle skadene til Lazio gjør det lettere enn hva det ellers ville gjort. Av de mer betydningsfulle er Lucas Biglia, Michäe Ciani og Antonio Candreva ute med skade. Inter på sin side mangler bare Jonathan og Osvaldo. Hernanes er tilbake i troppen, men er trolig ikke klar for å starte.

Selv om Lazio har vært det førende laget i år av dagens motstandere, har Inter et klart historisk overtak i Milano. På de siste 19 oppgjørene på hjemmebane står Inter ubeseiret i 17 av dem. Lazio-trener Stefano Pioli har møtt Inter åtte ganger tidligere, tre av dem har han vunnet, fire har han tapt og én har endt uavgjort.

Selv om forsvaret til Inter har vært alt annet enn bra i år, har det faktisk tikket over 200 minutter siden man sist slapp inn et mål. Etter Thereau scoret for Udinese i det 70. minutt, har det gått 90 minutter mot Qarabag, 90 minutter mot Chievo og 20 minutter mot Udinese. Dagens to lag er også i to forskjellige ender på fair play-skalaen. Inter, sammen med Juventus, har plukket færrest antall kort med sine 58. Lazio på sin side har fått utvist hele ti spillere i løpet av kalenderåret 2014.

Kamptropp

Målvakter: 1 Handanovic, 30 Carrizo, 46 Berni

Forsvar: 5 Juan Jesus, 6 Andreolli, 14 Campagnaro, 15 Vidic, 22 Dodo, 23 Ranocchia, 25 Mbaye, 33 D’Ambrosio, 55 Nagatomo

Midtbane: 10 Kovacic, 13 Guarin, 17 Kuzmanovic, 18 Medel, 20 Obi, 44 Krhin, 88 Hernanes, 90 M’Vila

Angrep: 8 Palacio, 9 Icardi, 97 Bonazzoli

Som man ser, er dette nesten et fulltallig Inter-lag. Jonathan og Osvaldo mangler, mens Hernanes er tilbake.

Sannsynlige lagoppstillinger

Handanovic
D’Ambrosio – Ranocchia – Juan Jesus – Dodo
Guarin – Medel – Kuzmanovic
Kovacic
Osvaldo – Icardi

Det eneste som ser ut til å være tvilsomt i dagens lagoppstilling er hvem av Hernanes og Guarin som starter. Lazio mangler flere spillere, og starter trolig slik:

Marchetti
Basta – De Vrij – Cana – Radu
Parolo – Ledesma – Lulic
Anderson – Mauri
Klose

Kampstart er 20:45, og oppgjøret vises på CMore Fotball og csports.no.