Obinna senket gamle lagkamerater

Zanetti

Italienske medier, blant annet Inters offisielle nettside, meldte om at Inter ville starte i en 4-4-2 formasjon i kveldens kamp, men det var ikke vanskelig å se at Inter faktisk spilte i den vanlige 3-5-2 formasjonen med Cambiasso i midten bak og med Zanetti og D’Ambrosio som wingbacker.

Det skulle likevel bli en gammel Inter-spiller som stjal showet fra våre største spillere som spilte sine siste kamper for Inter i kveld.

Kampens første sjanse fikk Chievo. Andreolli etterlot seg rom bak seg og Paloschi mottok en fin pasning som sendte han alene mot Carrizo som rykket ut, heldigvis skjøt Paloschi utenfor. I det kampen var ti minutter gammel blir det slått et innlegg inn i feltet. Markeringen hos Inter kan det stilles et spørsmåls tegn ved, da Paloschi fikk stå helt alene og styre headingen rett i tverrliggeren.

Inters første mulighet kom etter et kvarter. En frisk Botta fikk vendt opp og skutt, men skuddet gikk over. Det var Chievo som hadde festet et grep om denne kampen, og Inter fremsto som fornøyd og litt uinspirert med et lavt tempo.

Etter tjue minutter satt D’Ambrosio fart langs venstresiden hvor han fikk vist litt av hva han kan. I et trangt område med mange Chievo forsvarere driblet han enkelt av to av de og fikk skutt. Squizzi var med på notene og slo avslutningen til hjørnespark.

Første omgangs største mulighet gikk til Chievo etter en halvtime. Lazarevic gikk på løp mellom Zanetti og Cambiasso og mottok en perfekt pasning. Lazarevic’s skudd gikk på innsiden av stolpen.
På det påfølgende angrepet var det Taider som testet skuddfoten, men skuddet gikk en halvmeter utenfor, et skudd Squizzi hadde rimelig god kontroll på.

Fem minutter før pause blir Inter tildelt et frispark. Frisparket slås av Taider og går gjennom mange bein før det til slutt havner hos Andreolli som kontant banket ballen i mål bak en sjanseløs Squizzi. Andreolli valgte i midlertidig ikke å feire, da han har mange kamper i den gule drakten.

De resterende fem minuttene hadde Inter god kontroll defensivt, men siden Manganiello ikke valgte å legge til noe som helst i første omgang gikk lagene til pause på 0-1, en omgang hvor Chievo totalt sett var det beste laget.

Tidligere lagkamerat senket de store heltene

I pausen valgte Mazzarri og ta Campagnaro av banen til fordel for Ranocchia, som ved to anledninger var farlig på offensive dødballer. Andre omgang startet likevel seigt og det gikk nesten tjue minutter før det skjedde noe. Da hadde Inter en dobbelsjanse, men begge skuddene fra henholdsvis Taider og Alvarez ble blokkert av et tett og overbefolket Chievo forsvar.

Etter sytti minutter setter Kovacic fart fremover i et flott driv. Han passerer to tre motspillere, men blir til slutt løpt opp og får ikke avsluttet og legger ballen til rette for Alvarez som fra sytten meter klinker til, men skuddet ble blokkert.

Syttito minutter ut i kampen velger Chievo å ta av Dainelli til fordel for den tidligere Inter-spilleren Obinna, og bare sekunder senere utlignet han med et hardt skudd med venstrefoten. Skuddet kom likevel fra såpass skrått hold at Carrizo burde tatt skuddet. 1-1, et helt greit resultat ut fra sjanser og spill.

Obinna kom inn som et friskt pust for Chievo, og ti minutter etter innhoppet hans hadde han allerede kommet til to sjanser for utenom målet, men det ene skuddet gikk over, det andre ble reddet av Carrizo.

Målet gav selvfølgelig Chievo et løft og kampen ble med en gang litt mer spennende og begge lagene var ute etter å ta ledelsen. Chievofansen våknet, det samme gjorde Interfansen og stemningen de siste ti minuttene var upåklagelig.

Mazzarri valgte å bytte ut en god Kovacic og satt inn på Guarin de siste ti minuttene. Noen minutter senere setter Mazzarri innpå 16 år gamle Bonazzoli til hans Serie A-debut. I det siste ordinære spilleminuttet gikk Chievo opp i ledelsen. Og igjen var det Obinna, som fra 20 meter sendte avgårde enda et skudd Carrizo burde tatt.

Det ble bare lagt til to minutter, men det holdt ikke for Inter til å slå tilbake. Det ble dermed et skuffende tap for Inter som for siste gang fikk se legendene Zanetti, Cambiasso og Milito i Inter drakten. Samuel var inkludert i kamptroppen, men pådro seg dessverre en skade og fikk derfor ikke spilt i kveldens kamp.

Det er bare på sin plass å takke spillerne som nå gir seg. De har vært store forbilder med svært profesjonelle holdninger. De har gitt oss mange fine minner, og uansett hvor ferden går videre ønsker vi de lykke til. Takk for alt!