Zanettis brev til fansen

Javier Zanetti

«Kjære Inter-tilhengere og sportsinteresserte verden rundt: Takk!

Takk for dere har støttet meg og min familie meg med deres varme, vennskap og respekt i mine siste kamper på fotballbanen. Det var en flott leksjon innen sport og følelser.

Takk!

I mitt liv som fotballspiller har jeg lagt mye innsats i treningsrommet, på banen, mitt forhold til fansen, i opptrening etter skader og med mutt Pupi Foundation. Jeg har hele tiden trodd at fotball er den mest fantastiske sporten og den jobben som gir meg mest glede, men også at fotballen er en skole som lærer bort gode verdier og følelser, enten det er i en kamp på løkka eller på TV over hele verden.

Det var dette min far lærte meg da jeg jobbet med ham som håndverker. Og dere har lært meg det samme med deres kjærlighet og støtte.

Kjære Inter-tilhengere, dere vil alltid være i mitt hjerte, med våre farger, våre flagg og vår stil. Jeg håper å kunne tjene klubben som direktør på samme måte som jeg gjorde på banen med nummer 4 på ryggen, som en kaptein både på og utenfor banen. I våre mest suksessrike dager, såvel som de tyngre dagene, holdt vi alltid sammen som Interisti, og slik skal det også fortsette.

Kjære Argentina-tilhengere, jeg hadde æren av å bære landslagstrøyen som kaptein. Sammen med dere venter jeg på nye triumfer, og jeg vil alltid være en fan. Akkurat som da jeg var et barn, og hoppet opp og ned i min mors sofa for hvert mål som ble scoret.

Kjære lagkamerater, som alltid møtte meg med omfavnelser – de samme omfavnelser som vi delte på banen etter seire – og kjære tilhengere av andre lag. Det er sportens rivaleri som gjør at seirene smaker så godt, og at tap ikke er akseptabelt. Å møtes på fotballbanen i tvekamp er en modell for livet. Det er stedet hvor enkeltpersoner ikke teller, men laget er det viktigste, og mål for og imot gir deg alltid mer å lære.

Så jeg sier takk. Kapteinen hilser dere, men han har ikke lagt støvlene på hyllen: Den evig kampen har bare såvidt startet!

Javier Zanetti 4 Ever»

Oversatt fra inter.it