Moratti åpner for pengeallianser

Massimo Moratti på trening

La Gazzetta dello Sport skrev 15. februar at de regnet med det, og at de i dag har funnet en bekreftelse. Det er Milano-Finanza (en finansavis) som melder at muligheten for at Inter leter etter nye og rike partnere øker. De skriver at «ryktene om mulige arabiske partnere som har svirret de siste ukene har nå blitt mer konkret og noen konsulentfirmaer jobber allerede med å forstå hva som kan være den økonomiske verdien av Inter». Noe som da betyr at nye partnere ikke utelukkes, selv om det ennå ikke er kvantifiserbart, og spesielt ikke definert.

Denne hypotesen synes imidlertid å være mer avansert enn bare en «enkel» sponsor som Pirelli for Inter, Emirates for Milan eller Qatar Foundation for Barcelona. Ifølge Milano-Finanza, så er målet å «evaluere det mulige salget av en aksjekapital, som for øyeblikket vil være en mindredel, ettersom det ikke er mulig å selge de 49 prosentene Moratti-familien har i klubben». Og ikke bare dét – det har også lenge blitt ryktet at aksjene vil bytte hender fra Massimo til sønnen, Angelomario, sine hender – som forøvrig ble utnevnt til utøvende visepresident i siste styremøte.

Emiratene eller Indonesia?

Javier Zanetti og Massimo Moratti

For lenge siden pratet La Gazzetta dello Sport om interessen fra Emiratene, der Inter har lansert flere tiltak igjennom årene i alt fra det fotballmessige til business. Denne muligheten forblir den mest troverdige, men rykter fra de siste timene snakker også om mulig partnerskap i Indonesia, hvor Inter har planlagt to vennskapskamper i slutten av sesongen- og dermed styrker forholdet som kan få en annen betydning i framtiden. I 2009 meldte Indonesia, med en voksende økonomi, seg ut av OPEC (Organisasjonen av oljeeksporterende land), og har senere oppdaget flere, viktige funn av gass som har stor interesse fra Saras (selskapet til Moratti) og Moratti-familien.

Om et nytt, finansielt viktig partnerskap skulle finne sted, er det uunngåelig å snakke om en ny stadion. Det er en idé fra Moratti som for øyeblikket er lagt til side, men som definitivt ikke er glemt. En annen ting som kan skje med nye pengeressurser er nye fasiliteter for Inter. Det er i vesten de rike fra Emiratene liker å shoppe, og det er derfor Inter vil gå dit for å gjøre videre business.

Uavhengig av hva som skjer, så vil pengene gi et friskt pust til den personlige økonomien til Moratti. Siste budsjettår endte med et tap på 86,8 millioner euro, og Moratti måtte igjen punge ut. Denne gangen med 40 millioner. Og siden 2006 er det nå oppe i nesten 400 milloner euro.

Bilder: inter.it
Kilde: La Gazzetta dello Sport