Uheldige i Marseille

André Ayews sene mål var en reell kalddusj. Den snek seg forbi Julio Cesar i 93. minutt, og sørget for en grusom avslutning for våre gutter. Ranieri hadde overrasket alle med hans valg før kampen, men han viste at han gikk for riktig taktikk. I førsteomgang kom det ingen mål, men det var Inter som hadde de største sjansene gjennom Forlan, Zarate og Cambiasso. I andreomgang var det Stankovic som fikk alle sjansers mor, men han hadde samme uttelling som de andre lagkameratene som hadde prøvd før han. Dermed endte det 1–0 i Marseille.

Inters lag mot Marseille

Claudio Ranieri overrasket alle fra første minutt, da han startet med Sneijder som trequartista bak den uventede spissduoen bestående av Forlan, som hadde sin første kamp i Champions League, og Zarate, som startet en kamp for første gang i 2012. En annen overraskelse var Stankovic på midtbanen, mens Milito og Pazzini startet på benken. Og president Massimo Moratti, ledsaget av sønnen Angelomario og nevøen Angelo, var også å se på Stade Vélodrome.

Inter med sjansene

Marseille startet kampen godt, og de valgte en taktikk der press var en stor del av oppskriften. Som følger av dette var det de som fikk det første skuddet på mål i det 3. minuttet, da Cheyrous forsøk fra distanse ble blokkert av Lucio. Imidlertid var det Inter som skulle få den første virkelige store sjansen: Cambiasso serverte en flott ball i bakrom til en spurtende Forlan, men uruguayanernes forsøk ble flott reddet av gode Mandanda, som klarte å flikke ballen over tverrliggeren.

Den neste sjansen var det igjen Inter som skulle stå for. Den nådeløse Zanetti havnet i duell med Morel, overvann han og fikk lagt igjen ballen til Zarate. Argentineren fikk ballen forbi Mandanda, men måtte beklagelig se den gå utenfor. Etter det var Forlans tur, da han så vidt overlistet offsidegrensen, fikk ballen fra Zarate, men feilet i å få nok kraft i skuddet sitt fra skarp vinkel. Noen minutter senere var det Cambiasso som nære på. Han fikk en god ball fra Zanetti, men Mandanda viste igjen fram sine fantastiske keeperegenskaper, før dommer Cakir avblåste for en marginal offside.

Wesley Sneijder mot Marseille

Etter at Marseille stod for det meste av banespillet, mens Inter stod for sjansene, var det endelig Marseilles tur til å prøve å endre stillingen. Souleymane Diawara var veldig nær, og det var nesten bare flaks som gjorde at det ikke stod 1-0 til Marseille etter Valbuenas frispark. Men igjen var dommer på plass, og dømte riktig for offside. Rett etter var det svake Zarates tur, men det ble ikke noe av etter, Cambiassos flotte pasning. Og den sistnevnte argentineren gjorde sitt i både angrep og forsvar, og gikk ikke glipp av mulighetene til å score. Blant annet da Forlan spilte han fri rett før pause. Men han klarte ikke å omsette sjansen til mål, og lagene gikk derfor til pause med 0–0.

En svakere andreomgang

Andreomgang startet med at Nagatomo måtte erstatte en skadet Maicon. Marseille presset de første 15 minuttene, noe som blant annet resulterte i to gule kort til Stankovic og Zarate, før sistnevnte ble erstattet av Obi i det 63. minutt. Og nigerianeren skulle havne i en litt kontroversiell situasjon, da han ble felt av Amalfitano i, eller rett utenfor, boksen. Dommeren nektet derimot å dømme noe. Men det gjorde han ikke noen knappe minutter etter, da Chivu felte nevnte Amalfitano. Chivu fikk også gult, og må stå over returoppgjøret, uten at det kommer til å plage verdens Interisti noe spesielt.

I det 73. minutt var det en ny, stor sjanse, men Stankovic fikk ikke nok kraft i avslutningen, etter Sneijders frisparkforsøk. Marseille hadde en enkel plan i slutten av kampen, etter at de mislyktes med mye av det de prøvde tidligere i kampen: Å angripe Inters venstreside, og få til innlegg til Ayew. Og det funket, da de hadde mange, gode forsøk. Men det gikk aldri helt. Helt til kampens siste sekunder, da Chivu glapp markeringen, og dermed skaffet Marseille et godt utgangspunkt til returmøtet. Ikke et optimalt resultat for Inter, men det blir ingen umulig oppgave å snu dette på hjemmebane foran egne tilhengere.