Mancini jakter et boost inn mot 2015

Mancini mot Udinese

Inter møter søndag kveld Lazio på Giuseppe Meazza. Forrige søndag tok Inter en etterlengtet seier borte mot Chievo, og Mancini påpeker at seieren var viktig for moralen og selvtilliten i laget.

“Spillerne har gjennomført en god uke på trening. Det hjalp på med tre viktige poeng i Verona forrige helg,” sa den nybakte 50-åringen til Sky Sport Italia.

“Lazio er et veldig godt fotballag. Mange av tapene deres så langt har vært kamper de burde vunnet. De er strukturerte og kontrer med mange spillere. Det fundamentale for oss er å gå inn i denne kampen som et lag. En seier på søndag kan gi oss ett etterlengtet boost inn mot vårsesongen 2015.

“Hernanes? Han er frisk igjen og har trent med laget hele uken. Å utsette han for 90 minutter i helgen er ikke riktig, han tildeles en plass på benken og får muligens et innhopp.

“I trequartista rollen trenger vi en spiller som kan endre kampbildet. Hernanes er en fleksibel spiller som kan spille i de fleste posisjonene sett bort fra den bakre fireren. En sånn spiller er viktig for ethvert lag.”

Mancini fikk også spørsmål om hvordan den første måneden i Inter har vært etter at han overtok jobben til Walter Mazzarri.

“Vi har tapt to kamper, så jeg er ikke tilfreds med resultatene. Men jeg er fornøyd med båndet som er skapt mellom trenerteamet og spillergruppen. Jeg synes også det er gledelig at laget utvikler seg i positiv forstand hver dag. Forhåpentligvis fortsetter utviklingen fremover.

“Det er fortsatt lenge igjen av sesongen. Hovedmålet til Inter var å nå Champions League, det målet står fortsatt. Vi har absolutt en god sjanse til å nå det målet. Men nå er det viktig og ikke se på tabellen og heller fokusere på å utvikle spillet. Om tre eller fire måneder tror jeg vi er der oppe.

“Mot Chievo var det bare personlige feil som resulterte i målsjanser til de. Jobber vi hardt og riktig kan vi unngå slike feil. Vi er tilfredse med kampplanen mot Chievo, fordi vi tok initiativet, sto høyt i banen og angrep deretter. Jeg liker innstillingen, men vi må forbedre oss de neste månedene.

“Det blir nok noen lag som til slutt må kjempe om 3. plassen. Vi har ikke råd til å falle for langt bak, så vi trenger noen positive oppturer. For ikke mange rundene siden var Fiorentina bak Inter på tabellen, nå puster de Napoli i nakken. Ting endrer seg fort.”