Første seier på 12 år

Det ble ikke avansement til denne sesongens kvartfinale i Champions League, men Inter ble likevel kvitt seierstørken sin på engelsk jord mot mesterne fra 2019.

Selv om 180 heltemodige minutter, og et kremmerhus signert Lautaro Martínez ikke holdt til avansement, var dette en mer imponerende prestasjonene som har blitt gjort av et bortelag på Anfield under Klopp-æraen. Marcelo Brozović og Milan Škriniar gikk foran med sine prestasjoner i verdensklasse (sistnevnte ble kåret til banens beste), sørget for at Liverpool tapte sin første kamp på Anfield på over et år, og lot dem gå målløse av banen.

Ikke siden en sen mars-kveld i 2010 på Stamford Bridge da Samuel Eto’o fant veien frem til nettmaskene har Inter vunnet på engelsk jord. Tre ganger har Tottenham vært for sterke i både Champions- og Europa League, samt Southampton i Europa League. Engelsk motstand har rent historisk vært ei hard nøtt å knekke for Inter da de står med 16 seiere på 40 kamper siden midten av 50-tallet, som gjør seieren i går mot et av verdens beste lag enda mer imponerende.

Kampen om scudettoen lever i beste velgående for Inter sin del, og forhåpentligvis kan denne seieren her bidra å med snu den lille bølgedalen klubben har vært i rent resultatmessig.