Før kampen: Inter – Sassuolo

Tre uker etter forrige Serie A-kamp er det endelig dags for ny kamp. I kveld venter et lag Inter har slitt voldsomt med siste årene.
Det er få lag Inter har en merkeligere statistikk enn mot nettopp Sassuolo. I 2013 og 2014 vant Inter alle tre kampene mot de med 15-0 i målforskjell, derav to 7-0-seire. Siden den gang har Sassuolo vunnet syv av de siste åtte kampene i Serie A. Tar vi med treningskamper har de svartgrønne vunnet åtte av de siste ni.
Selv om Sassuolo har en meget sterk statistikk mot dagens hjemmelag, er det ikke så mye annet som tyder på at de skal ta med seg alle poengene i kveld. På de siste 13 kampene i serien har de kun vunnet Chievo og Frosinone. Likevel ligger de på en 11. plass, rett bak lag som Fiorentina, Torino og Atalanta.
Inter ligger for tiden på trygg tredjeplass, med Lazio syv poeng bak seg og Napoli fem poeng foran seg. Litt urovekkende er det dog at man maks har scoret ett mål siste fem kampene. De siste tre seirene har endt 1-0, mens den forrige uavgjortkampen endte 1-1.
Hos Sassuolo er er Marlon, Sernicola og Di Francesco skadet. Av Inter-kjenninger starter trolig Alfred Duncan, mens Odgaard trolig må avfinne seg med tribuneplass.
Keita Baldé pådro seg muskelskade for noen dager siden, og blir ute i noen uker. Det er til gjengjeld eneste utilgjengelige spiller for Spalletti. Lautaro må stå over mot Torino om han får kort.
Etter rasismeropene mot Koulibaly har Inter startet en BUU-kampanje, som handler om å bekjempe rasisme. I utgangspunktet skal kveldens tribune være tom, men ifølge italienske medier skal Inter ha store BUU-plakater langs ene siden. Attpåtil er det invitert 11 000 barn fra skoler i Milano-området.

Kamptropp

Målvakt: 1 Handanovic, 27 Padelli, 46 Berni;
Forsvar:2 Vrsaljko, 6 De Vrij, 13 Ranocchia, 18 Asamoah, 23 Miranda, 29 Dalbert, 33 D’Ambrosio, 37 Skriniar
Midtbane:5 Gagliardini, 8 Vecino, 14 Nainggolan, 15 Joao Mario, 20 Borja Valero, 77 Brozovic.
Angrep: 9 Icardi, 10 Lautaro Martinez, 16 Politano, 44 Perisic, 87 Candreva.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
D’Ambrosio – Skriniar – Miranda – Asamoah
Vecino – Brozovic
Politano – Nainggolan – Perisic
Icardi
Consigli
Lirola – Ferrari – Magnani – Rogerio
Duncan – Sensi – Magnanelli
Berardi
Boateng – Babacar
Kampen starter 20:30, og sendes på Strive. Kampen blir sendt med norsk kommentator og er tilgjenglig på lineær-TV for de med Altibox.
Kilde og bilde: inter.it