Før kampen: Inter–Cagliari

Javier Zanetti og Dejan Stankovic
Zanetti og Deki kampklare

For Inter kommer kampen som bestilt med tanke på den vanskelige sesongstarten. En hjemmekamp mot en antatt svakere motstander kan bli et springbrett til en bedre fortsettele, og allerede tirsdag kan det videre spillet i CL sikres mot Trabzonspor. Fallgruve eller nystart for Ranieris mannskap? La oss håpe på det første.

Svekket Cagliari

Øyboerne som var helt oppi toppen og snuste på starten av sesongen har nå gått fem kamper uten seier, også mot ganske moderat motstand. Til alt overmål har president Massimo Cellino nok en gang trykket på sparkeknappen i landslagspausen, og Massimo Ficcadenti forsvant ut døren som trener for Rossoblu til tross for en helt fin plassering på Serie As 10. plass. Inn har Davide Ballardini kommet, han tar over laget for tredje gang i sin trenerkarriere. Den viktige spillføreren Andrea Cossu (flest målgivende i Serie A forrige sesong) er ute med skade lørdag, og blir sannsynligvis erstattet av vår skandinaviske venn Albin Ekdal.

Med et spisspar (Thiago Ribeiro og Nené) som til sammen har scoret tre mål denne sesongen ser det utvilsomt spedt ut fremover på banen, men Daniele Conti og Davide Biondini har potensiale til å stenge ned mye på midten. Landslagsmannen Davide Astori er også ute med skade for Cagliari, og blir sårt savnet på Giuseppe Meazza. Sannsynligvis får vi se en av de dypeste variantene av 4-3-1-2 på en stund, mens det ryktes at vår egen «Tinkerman» skal prøve seg på 4-2-3-1 lørdag kveld.

Alltid skader, men slagkraftig ellever

Siste nytt før kampen er at Lucio ikke spiller, og blir etter all sannsynlighet erstattet av Andrea Ranocchia. Dette kommer på toppen av Nagatomo, Maicon og Forlans småskader, men det er ikke lenge til troppen er på det nærmeste fulltallig. To andre spillere som neppe blir savnet er Muntari (ute i én måned) og Emiliano Viviano, da Julio Cesar uansett er klar. Cristian Chivu er suspendert, og vi får nok se Jonathan og Zanetti på hver sin back.

Selv om Beneamata har kommet usedvanlig skjevt ut denne sesongen, er det ikke mer enn seks poeng opp til et lag som Napoli, og tre poeng mot Cagliari er både forventet og en potensiell vitamininnsprøyting. Siden sist har Berlusconi gått av, Moggi har blitt dømt, og Inter kan fullføre hat-tricket med en hjemmeseier mot et Cagliari som ikke har vunnet i Milano mot våre blåsvarte gutter siden 1995.

Husk også å få med deg våre svenske venners oppladning til kampen som sparkes i gang lørdag kl. 18.00 direkte på Canal+ Sport 3.

Inters tropp

Målvakter: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni

Forsvar: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 37 Marco Davide Faraoni, 42 Jonathan, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 4 Javier Zanetti

Midtbane: 11 Ricardo Alvarez, 19 Esteban Cambiasso, 29 Coutinho, 8 Thiago Motta, 20 Joel Obi, 18 Andrea Poli, 10 Wesley Sneijder, 5 Dejan Stankovic

Angrep: 30 Luc Castaignos, 22 Diego Milito, 7 Giampaolo Pazzini, 28 Mauro Zarate

Antatte lagoppstillinger

Inters antatte lag mot Cagliari
Cagliaris antatte lag mot Inter

Bilder: Faksimile fra La Gazzetta dello Sport, inter.it